skip to Main Content
Gemeente Orihuela wijzigt het schild naar een aangepast moderner stadsembleem

Gemeente Orihuela wijzigt het schild naar een aangepast moderner stadsembleem

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De gemeente Orihuela heeft het schild van de stad ofwel het stadsembleem aangepast om de huidige illegaliteit te beëindigen. De nieuwe afbeelding past zich aan de Valenciaanse voorschriften aan door de Oriol-vogel zonder kroon te plaatsen op het nieuwe stadsembleem waarbij ook diverse andere ornamenten verwijdert zijn.

Het schild dat de stad Orihuela vertegenwoordigt is sinds 1906 onveranderd gebleven maar nu zal het oude schild deel gaan uitmaken van de geschiedenis nu het nieuwe stadsembleem is aangepast aan de voorschriften van de regioregering van de Comunidad Valenciana. Het tot nu toe gehandhaafde schild voldoet niet meer aan de eisen die reeds in 2015 in de Generalitat de Valencia werden goedgekeurd.

Op het nieuwe schild of stadsembleem zijn ornamenten aan de zijkanten weggehaald en is de kroon op het hoofd van de Oriol-vogel verwijderd om duplicatie te voorkomen, de kroon staat immers ook al boven het embleem. Aan de onderkant van het vierkante embleem is de bodem afgerond en gevuld met de Valenciaanse vlag (eigenlijk die van het Señal Real de Aragón). Het bovenste deel heeft een blauwe achtergrond met daarop de Oriol-vogel op een blok die in zijn rechterklauw een zwaard vast heeft.

Het nieuwe stadsembleem lijkt eigenlijk niet veel meer op het oude schild van Orihuela maar beiden zullen nu nog gebruikt gaan worden voor zowel officiële alsook niet officiële bijeenkomsten of correspondentie. Het is nog niet bekend hoelang deze overgangsperiode zal gaan plaatsvinden.

De Oriol-vogel op het stadsembleem is zeer belangrijk voor de stad Orihuela omdat de gemeente de naam dankt aan deze kleine gele vogel die ook wel Oropéndola genoemd wordt. In het Nederlands heeft deze vogel de naam Wielewaal gekregen en in het latijns Oriolus oriolus

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken