skip to Main Content
Spaanse post Correos zoekt opnieuw naar 1.959 nieuwe medewerkers

Spaanse post Correos zoekt opnieuw naar 1.959 nieuwe medewerkers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse post Correos is opnieuw op zoek naar nieuw personeel om 1.959 plaatsen te vullen. Het is voor Correos de derde keer sinds 2015 dat het nationale postbedrijf op zoek gaat naar nieuw personeel. De reden daarvoor is dat het bedrijf samen met Correos Express steeds meer werk heeft met onder andere internetverkopers die gebruik maken van de diensten van Correos en hun spoeddienst Correos Express.

1.869 personen van het nieuwe personeel zullen werkzaamheden gaan uitvoeren zoals postbodes en classificering van de post terwijl de rest van het personeel gezocht wordt om andere vrijgekomen plaatsen op te vullen binnen de Correos.

Zoals al eerder vermeld is het sinds 2015 de derde keer dat Correos op zoek gaat naar nieuw personeel. In dat jaar werden er 1.606 mensen aangenomen en werd het jaar daarop 2016 ook gezocht naar 2.443 personen bij Correos. Nu komen daar dan 1.959 banen bij in heel Spanje.

De mensen die willen gaan werken bij de Spaanse post moeten echter wel even geduld hebben want het proces van 2016 is nog steeds niet afgerond, iets wat wel dient te gebeuren voordat men met de examens en het sollicitatieproces voor deze nieuwe lichting banen kan beginnen.

Correos is een van de bedrijven in Spanje waar de meeste medewerkers te vinden zijn met een totaal van 57.000 man personeel, onderverdeeld in drie verschillende filialen.

Foto: 20 Minutos

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Lieve mensen,
  Wij versturen vanuit Zuid Spanje, dagelijks meerdere brieven en pakketten voor onze bedrijven, via de Correos. Laten we zeggen in alleen 2017 toch zeker 5 per week, denk zelfs meer.
  Die zaken gaan de hele wereld over, 80% naar USA, de rest UK, Nederland, Australie en nog wat landen, in al die tijd is er 1 pakketje niet aangekomen.
  Althans volgens de ontvanger, na onderzoek, door de Correos is gebleken dat deze ontvanger het zelf niet is gaan afhalen op haar lokale postkantoor.
  Dus voor nu, 100% score.
  Wellicht dienen mensen die het niet lukt om goed te verzenden, eens goed op de website van Correos te gaan kijken, ze hebben echt veel online diensten al.
  Als je aangetekend wilt verzenden, dus met handtekening van de ontvanger na aflevering, inclusief een standaard kleine verzekering, dan kan je dat online doen.
  Alles invoeren, etiketje printen en afgeven en betalen.
  Zo gedaan.
  Of je vult formulier in, plakt de bijpassende groene sticker erop en het gaat er snel uit en komt gewoon aan.
  Het is Spanje, dus zorg dat je een vriendje of vriendinnetje maakt op het lokale postkantoor en bespreek met die persoon wat je opties zijn, uiteraard moet je daar Spaans voor spreken, maar geloof me, als je dat lukt, ga je zien dat het echt wel goed werkt hier.
  En bij ons, komt de postbode elke dag, en bij belangrijke zaken, zelfs na 17.00 uur nog een keer.
  Het is echt netwerken soms, maar dan heb je ook wat.

  1. Dan zal het in uw regio wél goed gaan. Hier in regio Tarragona is het al 50 jaar grote miserie. Het helpt ook niet dat men in de tijd de huisnummers kriskras door elkaar hebben toegekend. Wie eerst bouwde kreeg bvb nr 1, wie als tweede bouwde aan bvb het einde vd baan kreeg nr 2 enz.. dus de postbeambten wisten en weten het nu nog niet: klopt de naam niet of het adres dan gooien ze het simpel in de eerste de beste bus in de hoop dat die eigenaar het wel zal weten. Je zou toch verwachten dat poststukken die niet aangeleverd kunnen worden voor welke reden ook zouden terug gestuurd worden naar afzender? Niet dus…en dit is hier reeds 50j zo. Mijn naam kennen ze nu ondertussen wel (behalve als het weer een invaller is) en regelmatig gooien ze poststukken bij mij in de bus óf komen ze aanbellen om te vragen of ik bepaalde mensen ken..irriterend.

 2. Spanje lijkt wel een achtergebleven gebied. Je mag hier blij zijn dat de post 1x per week komt. En als de postbode ziek is komt er geen vervanger.

 3. De Spaanse postdienst is deels geprivatiseerd. Toch in de regio gan Tarragona. Als de bedeling is uitgegeven aan een privébedrijf kan dit laattijdige afgifte vd poststukken meebrengen, of zelfs helemaal niet! Schande!

 4. en nu maar eens hopen dat zelfs een aangetekende brief naar Nederland aankomt en in de zomer omgekeerd naar Spanje, kreeg hem na 2 maanden!!!!!! terug. niet te geloven!!!!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken