skip to Main Content
Feest in Ibi (Alicante) met meel, eieren, vuurwerk en grappen
El Confidencial

Feest in Ibi (Alicante) met meel, eieren, vuurwerk en grappen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Dat 28 december de dag van de grappen en grollen was in Spanje is misschien wel bekend maar dat dit feit op een wel heel speciale wijze gevierd wordt in de kleine plaats Ibi in de provincie Alicante misschien niet. Hier wordt de gemeenteraad elk jaar vier dagen voor het nieuwe jaar overgenomen door Els Enfarinats bestaande uit een rechter, een openbare aanklager en een secretaris die de stad overnemen. Deze lokale feestdag valt samen met de Día de los Santos Inocentes.

Het is niet zo’n goed idee om door de straten van Ibi te lopen op 28 december aangezien men ongetwijfeld compleet wit en bedolven onder het meel en eiwit thuis zult komen. De inwoners houden maar niet op met het uithalen van grappen en grollen om zo de buren en dorpsgenoten in de maling te nemen.

Ondertussen controleert de tijdelijke gemeenteraad de winkels en bewoners waarbij eventuele onregelmatigheden meteen bestraft worden met … juist, meel, eieren en grappen en grollen.

Veel deelnemers verkleedden zich als militairen om zo een staatsgreep uit te voeren waarbij de gemeente van het dorp wordt overgenomen. Dat gebeurt in dit geval dan niet met kogels en bommen maar met meel, eieren en vuurwerk.

Waarom?

Maar waarom eigenlijk? Geen idee. Maar leuk en grappig is het wel. Inmiddels is het feest “Los Enharinados” uitgegroeid tot Fiesta de Interés Turístico Autonómico, oftewel een belangrijke toeristische trekpleister aangezien er duizenden niet Ibi bewoners naar dit dorp van slechts 23.800 inwoners komt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken