Search
menu
Search

Dieven vergeten telefoon in huis dat ze beroven in Almería

Dieven vergeten telefoon in huis dat ze beroven in Almería
Beeld: Canva

Dieven vergeten telefoon in huis dat ze beroven in Almería

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – In Benahadux in de provincie Almería zijn twee personen aangehouden. Deze mensen waren bezig met het beroven van een woning in het dorp, toen de eigenaar thuis kwam en hen op heterdaad betrapte. De twee sloegen op de vlucht en lieten een mobiele telefoon achter in de haast. 

Volgens de Spaanse Guardia Civil begon het onderzoek nadat de eigenaar van de woning aangifte deed van beroving. Dit deed hij zodra hij de twee op heterdaad had betrapt en de twee juist op de vlucht waren geslagen. De agenten van de Guardia Civil konden de twee dieven kort daarna al aanhouden. Het gaat om een vrouw en haar minderjarige zoon.

Het was voor de politie niet moeilijk om de twee aan te houden. De politie ging eerst naar de woning die beroofd was om alle mogelijke aanwijzingen veilig te kunnen stellen en daarbij werd een mobiele telefoon gevonden die door één van de twee dieven was achtergelaten tijdens hun vlucht. Door de gevonden telefoon kon de eigenaar ervan vastgesteld worden. Het apparaat bleek voornamelijk gebruikt te worden door de minderjarige zoon van de vrouw. 

Zowel de vrouw als haar minderjarige zoon zijn aangehouden door de Guardia Civil als vermeende daders van het plegen van een overval in de woning in het dorp Benahadux in Almería. De voortgang en de resultaten van het onderzoek zullen ter beschikking worden gesteld aan het jeugdparket van Almería. De minderjarige zal volgens de wetten voor minderjarigen berecht worden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?