skip to Main Content
Golf van gewelddadige berovingen op het platteland in de regio Girona

Golf van gewelddadige berovingen op het platteland in de regio Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De laatste weken vinden er in huizen op het platteland aan de Costa Brava, in de regio Baix Empordà in de provincie Girona veel berovingen plaats. Deze gaan vaak gepaard met geweld waarbij de eigenaren van woningen worden vastgebonden en waarbij de dieven zich niet schamen om met geweld hun doel te bereiken. Op dinsdag werden een bejaarde vrouw en haar verzorgster beroofd in de woning van de eerste die gelegen is in Rupià.

In dit laatste geval werden de bewoonster en verzorgster vastgebonden in de eigen woning waarna de dieven rustig de plattelandswoning onderzochten op waardevolle spullen en geld. Volgens de eerste berichtgevingen spraken de dieven in een andere taal dan het Spaans en waren ze zeer gewelddadig. De beroving vond plaats om 21.15 uur in een woning gelegen op slechts enkele honderden meters van het centrum van Rupià in de regio Baix Empordà.

Nadat de dieven weg waren vertrokken kon de verzorgster de dochter van de bejaarde vrouw bellen waarna zij en haar echtgenoot beide personen konden bevrijden end e politie werd gebeld. De dieven waren er vandoor gegaan met sieraden en contant geld.

Berovingen

De laatste weken worden er meer huizen op gewelddadige wijze beroofd in de provincie Girona. Tot nu toe zijn er geen doden of gewonden gevallen maar de politie is in uiterste staat van paraatheid en heeft de patrouilles in de plattelandsdorpen verhoogd. In het bijzonder de streek Baix Empordà wordt geteisterd door deze berovingen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken