skip to Main Content
Lichaam van zesjarig Afrikaans kind gevonden op strand Cádiz

Lichaam van zesjarig Afrikaans kind gevonden op strand Cádiz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – Afgelopen vrijdagmorgen hebben medewerkers van de Spaanse politie het levenloze lichaam van een zesjarig Afrikaanse jongetje gevonden op een strand in de provincie Cádiz. De vondst werd gedaan op een strand van de kustplaats Barbate, nabij de zone die bekend staat als Trafalgar. Waarschijnlijk gaat het om een immigrant die probeerde van Afrika naar Europa te komen en aan boord was van een boot die twaalf dagen geleden als vermist werd opgegeven.

Twaalf dagen geleden stopte de Spaanse kustwacht de zoektocht naar een boot met daarin diverse immigranten. Deze boot werd als vermist opgegeven en er werden reeds vijf lichamen gevonden van waarschijnlijk de inzittenden van deze boot. Zo werden er drie lichamen van mannen gevonden op de stranden van Algeciras terwijl op het strand van Bolonia in Tarifa de lichamen werden gevonden van een man en een vrouw.

Nu werd dan het lichaam gevonden van een zesjarig jongetje die waarschijnlijk ook aan boord was van deze boot met daarin de overige vluchtelingen. Het levenloze lichaam van het jongetje werd aangetroffen op een strand van de kustplaats Barbate, nabij het deel wat bekend staat als Trafalgar. De boot waarin deze jongen zat was op weg van Cabo Espartal, nabij Tanger in Marokko naar de Spaanse kust. Helaas ging er iets mis en overleden alle inzittenden van deze boot.

De vondst van het lichaam van deze jongen doet uiteraard de beelden van de vondst van het levenloze lichaam van het Syrische jongetje Aylan Kurdi die in september 2015 op een strand nabij de Turkse badplaats Akyarlar werd gevonden weer voor ogen komen. Gedurende 2016 kwamen er 13.246 immigranten aan in Spanje waarvan zeker 8.100 per boot over de zee aankwamen. Honderden immigranten zijn tijdens de oversteek van Afrika naar Spanje overleden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken