skip to Main Content
Spaanse economie met 3,1 procent gestegen in 2017

Spaanse economie met 3,1 procent gestegen in 2017

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) heeft de economische cijfers voor Spanje over het afgelopen jaar bekend gemaakt. In het rapport is te lezen dat de Spaanse economie het afgelopen jaar met 3,1% gestegen is, 0,2% minder dan in 2016. Het is het vierde jaar op rij dat het Bruto binnenlands product (bbp) min of meer gestegen is in Spanje waarbij dat in 2016 nog 3,4% was, in 2015 3,3% en in 2014 een 1,4%.

Het is het derde jaar op rij dat het bbp is geëindigd boven de 3%, iets wat de Spaanse Bank al voorspeld had. Gedurende het laatste kwartaal van 2017 steeg het bbp met slechts 0,7% wat lager is dan de overige kwartalen in 2017. De groei in de economie is groter dan in andere Europese landen zoals Frankrijk waar deze het afgelopen jaar steeg met 1,7% en in Duitsland met 2,2%.

Het gaat in dit geval nog wel om voorlopige cijfers aangezien het INE op 1 maart de definitieve cijfers bekend zal maken wat overeenkomt met de Contabilidad Nacional Trimestral de España.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Als het net zo is als in Nederland , waar 1% van de aller rijkste 82% van de groei bij geschreven krijgt.
    Ja dan blijft er maar weinig te verdelen voor die andere 99%, waar de aller armste helemaal niets krijgen of zwaar moeten inleveren

  2. Ik geloof helemaal niets van dit nieuwsbericht(ik gooi dit in de rij fake news), vrijwel alle nieuwsbronnen zijn in handen van de PP. Dus je krijgt van die wij van WC EEND nieuws berichten. Paar maanden geleden werd nog bekend dat Spanje zijn staatsschuld torenhoog is en maar op blijft lopen, dat geloof ik wel want ziet hier waar ik ook kom echt geen verbeteringen echter wel achteruitgang. Gemeentes hebben nog altjd torenhoge schulden en de regering gaat rustig door met bezuinigen op belangrijk posten zoals gezondheidszorg(waar het nu een ware chaos is) en onderwijs(wat al niet zo goed is) enz…

    1. Wat een onzin Leo, dit zijn offiële gegevens van het INE statistieken bureau wat net zoals in andere landen gegevens verzameld. Zie deze link voor de gegevens: http://www.ine.es/prensa/cntr0417a.pdf Je kunt ook overal een draai aan geven en net zoals Trump FAKE roepen. Dat het niet overal merkbaar is moge duidelijk zijn maar de informatie is er.

  3. Dit is ook een van de redenen waarom TeamIndeps zo een ontzettende haast heeft gehad met die 1-0 show. Tenslotte als het economisch goed gaat, dan zijn er veel minder protest-stemmen, dus zeer nadelig voor het populisme!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken