skip to Main Content
Brits echtpaar en hond gewond bij explosie in Torrevieja
Diario Información

Brits echtpaar en hond gewond bij explosie in Torrevieja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Een ouder Brits echtpaar en hun hond zijn gewond geraakt toen er een gasexplosie plaatsvond in de keuken van hun woning in Torrevieja. Het gaat om twee oudere Britten van rond de 70 jaar oud die woonachtig zijn in de Calle Ciudad Real in de kustplaats Torrevieja.

De ontploffing gebeurde maandagmiddag rond 14.30 uur op de begane grond in het complex Lomas Playa in de kustplaats Torrevieja. De eerste conclusie van de brandweer is dat een opeenhoping van butaangas in de keuken de oorzaak is geweest van de ontploffing.

De explosie golf vernielde het hele huis van het Britse echtpaar en gedeeltelijk ook de gemeenschappelijke ruimte van het wooncomplex, aan de kant van het zwembad. De vloer van de woning en het terras lagen vol met puin aangezien de gevel naar buiten werd geblazen. Tot ver in de omgeving hoorde men de explosie.

Naast de Britse man en vrouw die naar een ziekenhuis werden gebracht vanwege hun verwondingen, raakte ook de hond van het echtpaar gewond bij de explosie. Het bange dier werd door de brandweer overgebracht naar een dierenarts die de hond voor o.a. brandwonden behandelde.

Foto’s: Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Indien je een gasfles in de keuken hebt, moet je een ventilatierooster laag in een buitenmuur hebben, zodat bij een lek het gas naar buiten kan en het zich niet in de keuken kan “ophopen”. De gasfles buiten neer te zetten met een aansluiting naar de keuken is in ieder geval aan te raden!

 2. Het is een snelkoppeling welke door een rubberen O ring de afsluiting maakt zodat er geen propaan naar buiten komt, deze O ring mag niet beschadigd zijn of met geweld ingedrukt worden.
  Zet de gasfles buiten en ga met een koperen gasleiding naar binnen tot aan het fornuis, veiligheid voor alles!

 3. De Spaanse gasfles vraagt exstra aandacht
  De aansluiting is zonder schroefkoppeling
  Daardoor is is deze aansluiting moeilijk te koppelen
  aan de gasfles indien je dit voor het eerst moet doen
  Mijns inziens is dit systeem niet meer van deze tijd
  Er zijn al heel veel ongelukken gebeurd met

 4. Zou u bekend willen maken hoe zoiets kan gebeuren? Wij hebben allemaal een Butagasfles in de keuken, hoe kan die zomaar gaan lekken? Was de slang oud of zat hij niet goed verbonden? Of kan zo´n fles zomaar spontaan gaan lekken? Als er iets meer bekend is… graag. Dit soort ellende willen we allemaal voorkomen.

 5. Ik heb ooit ook problemen gehad met die kopsluiting van de buta ton of ketel hoe het je noemt, vind die onhandig voor oude mensen, zal slecht opgezet zijn en zo de ontploffing.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by