Kijkje in de containerwoningen in Barcelona

Kijkje in de containerwoningen in Barcelona
Beeld: APROP Barcelona

Kijkje in de containerwoningen in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft recent het eerste gebouw in gebruik genomen dat geheel is opgebouwd uit oude vrachtcontainers. Het gaat om een initiatief genaamd APROP waarmee de gemeente tijdelijke woningen die snel gebouwd kunnen worden, duurzaam zijn en ook een goede kwaliteit hebben aanbiedt aan personen die daarvoor vanwege hun persoonlijke situatie voor in aanmerking kunnen komen.

Al zal bij veel mensen de eerste gedachte vreemd zijn, containerwoningen zijn iets hips en daarnaast duurzaam en goedkoop. Het gaat om oude containers die veel gebruikt worden in de scheepsvracht. Deze meestal 12 meter lange en van staal gemaakte containers zijn niet duur (tussen de 1.000 en 4.000 euro) en kunnen voor weinig geld tot een moderne en duurzame containerwoning omgebouwd worden.

In Barcelona heeft men recent in de Barrio Gótico in de Nou de Sant Francesc straat nummer 8 het eerste gebouw geopend bestaande uit containers. Het zijn uiteindelijk 12 wooneenheden geworden met afmetingen tussen de 30 m2 en 60 m2. Er kunnen tot 4 personen leven in deze wooncontainers die bestaan uit een woonkamer, een keuken, een badkamer, een slaapkamer of twee slaapkamers in geval van de grote containerwoningen.

Tot 24 februari is het voor iedereen mogelijk om deze containerwoningen van binnen te bekijken zodat je er zelf kunt erachter komen dat deze tijdelijke woningen lang niet zo gek zijn. Hieronder alvast enkele foto’s van het interieur en een korte video.

MENING: Zou jij in een containerwoning willen of kunnen wonen of misschien woon je al in een containerwoning?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.