Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio

Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio
Beeld: 123rf (aangepast)

Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Terwijl het aantal besmettingen, doden en ziekenhuisopnames blijft stijgen in de Valencia regio en de eerder genomen maatregelen tot nu toe blijkbaar niet gewerkt hebben, heeft de regionale overheid besloten maatregelen te verlengen of aan te scherpen omdat blijkbaar veel mensen zich er niet aan houden. Een van die regels die nieuw is, is het altijd verplicht dragen van mondkapjes, ook tijdens het sporten, in de natuur wandelen en op de stranden. 

De beelden van de honderden mensen die vanwege het mooie weer ongestoord de stranden opzochten op de dagen dat de lokale lockdowns van start gingen, heeft niet echt geholpen met het imago dat men er alles aan doet om tegen het virus te strijden. Daarom worden mondkapjes verplicht en mag men, net zoals voorheen, met maximaal 2 personen samenkomen, ook op de stranden. De politie gaat extra controleren en boetes geven.

Sinds vrijdag 15 uur en tot maandag 6 uur gelden lokale lockdowns in die steden gemeenten met meer dan 50.000 inwoners. En daar wordt op gecontroleerd want de politie is overal aanwezig om al het niet noodzakelijke verkeer tegen te houden. Maar ondanks de maatregelen die tot nu toe genomen zijn blijft het aantal besmettingen, doden en ziekenhuisopnames stijgen.

Daarom gelden vanaf maandag 1 februari en tot en met voorlopig 15 februari nieuwe corona-maatregelen terwijl eerder genomen maatregelen blijven bestaan en verlengd zijn. Een kort overzicht:

Regionale lockdown

Lokale lockdowns in steden gemeenten met meer dan 50.000 inwoners van vrijdag 15 uur tot maandag 6 uur, te weten in de provincie Valencia: Valencia, Torrent, Gandia, Paterna en Sagunt; provincie Alicante: Alicante, Elche, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer en Alicante; provincie Castellón: Castellón en Vila-real. (MEER INFORMATIE)

Avondklok tussen 22.00 en 6.00 uur

Alleen samenwonenden mogen nog samenkomen

Groepsgrootte maximaal 2 personen in privé en openbare plaatsen (in geval van niet-samenwonenden)

Horeca (bars en restaurants) gesloten

Niet-essentiële winkels moeten om 18 uur sluiten

NIEUW: mondkapjes verplicht op stranden, tijdens sporten, bij zwembaden, in stadsparken, natuur etc. binnen de bebouwde kom voor iedereen vanaf 6 jaar oud. 

Mondkapje wordt aangeraden in de natuur en op stranden buiten de bebouwde kom maar is daar niet verplicht. Sporten op het strand is toegestaan maar met mondkapje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.