Rafael Nadal schrijft geschiedenis met 21ste grandslamtitel en is de beste tennisser aller tijden

Rafael Nadal schrijft geschiedenis met 21ste grandslamtitel en is de beste tennisser aller tijden
Beeld: Europa Press

Rafael Nadal schrijft geschiedenis met 21ste grandslamtitel en is de beste tennisser aller tijden

TENNIS – Het is de 35-jarige Spaanse tennisser Rafael Nadal gelukt om zondag in Australië zijn 21ste grandslamtitel te winnen. Dat is een record in het wereldwijde mannentennis waardoor de Spanjaard van Mallorca de beste tennisser ooit is geworden. Zondag wist hij in vijf sets in een wedstrijd van vijf uur van de Rus Daniil Medvedev te winnen. In Spanje vraagt men zich af of Nadal de beste topsporter ooit is.

Tot op de dag van vandaag heeft niemand ooit 21 grandslamtitels weten te winnen dus alleen daarmee heeft Nadal al geschiedenis geschreven. De laatste keer dat Nadal de Australian Open won was in 2009. Nadal stond echter wel voor de zesde keer in de finale in Melbourne. Met 20 grandslamtitels stond Nadal op gelijke voet met Roger Federer en Novak Djokovic maar die heeft de Spanjaard nu achter zich gelaten.

Even op een rijtje de grandslamtitels van Rafael Nadal:
Australian Open: 2009, 2022;
Roland Garros: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020;
Wimbledon: 2008, 2010;
US Open: 2010, 2013, 2017, 2019

In Spanje vraagt men zich terecht af of Nadal de beste topsporter aller tijden is geworden met deze 21 grandslamtitels. De beste tennisser is hij in ieder geval al maar Rafael Nadal staat nu in het elite-rijtje van bekende topsporters samen met Michael Jordan, Michael Schumacher, Michael Phelps, Usain Bolt, Lewis Hamilton. Lionel Messi, Valentino Rossi. Eddy Merckx, Simone Biles, Tiger Woods … zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om de beste sporter ooit te zijn moet gekeken worden naar welke sport en die zijn toch elke keer weer anders. In Spanje ziet men Nadal echter al jaren als beste topsporter op de wereld en aller tijden.

Overigens wist bij de vrouwen de Amerikaanse Serena Williams in 2016 op Wimbledon al haar 21ste grandslamtoernooi te winnen. Een jaar later bracht ze haar totale grandslamtitels in Australië zelfs op 23. De Australische tennisspeelster Margaret Court heeft nog altijd het record in handen want zij won tussen 1960 en 1973 maar liefst 24 grandslamtitels. De vraag is of de nu 35-jarige Nadal dat gaat halen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.