Search
menu
Search

Franse luchtverkeersleiders staken van 30 januari tot 1 februari

Franse luchtverkeersleiders staken van 30 januari tot 1 februari
Beeld: Canva

Franse luchtverkeersleiders staken van 30 januari tot 1 februari

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is niet bekend wat de impact op het luchtvaartverkeer dat gebruikmaakt van het Franse luchtruim zal zijn, maar de Franse luchtverkeersleiders voegen zich bij de landelijke staking vanwege de verhoging van de pensioenleeftijd (van 62 naar 64 jaar). Volgens de Spaanse nationale beheerder van luchtvaartnavigatie ENAIRE staken de luchtverkeersleiders in Frankrijk van maandag 30 januari 18 uur tot 1 februari 06 uur.

Het Franse luchtverkeersleidingspersoneel heeft met minimale diensten bevestigd dat het zich houdt aan de landelijke staking die in Frankrijk is uitgeroepen van maandag 30 januari 18 uur tot 1 februari 06 uur. Verwacht wordt dat deze oproep een impact kan hebben op het Europese netwerk en op dat van het Spaanse ENAIRE, zoals bij de controlecentra in Madrid, Barcelona, ​​Palma en Levante.

De maatregelen die in deze gevallen de Franse Air Navigation Service Provider (DSNA) beheert met EUROCONTROL en met secundaire dienstverleners, zoals ENAIRE in Spanje, zijn voornamelijk gebaseerd op de aanbeveling aan luchtvaartmaatschappijen om de routes opnieuw te plannen wat betreft het Franse luchtruim.

Deze werkonderbreking van de luchtverkeersleiders in het Franse luchtruim in genoemde periode, kan leiden tot een omleiding van het verkeer om het Franse luchtruim te vermijden en vertragingen als gevolg van verminderde capaciteit als gevolg van minder beschikbaarheid van verkeersleiders veroorzaken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?