skip to Main Content

Prins Charles en Camilla aangekomen in Spanje voor officieel bezoek

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Britse Prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn voor een driedaags bezoek in Spanje gearriveerd. Tijdens het officiële bezoek zullen ze ontvangen worden door onder andere het Spaanse prinsenpaar Don Felipe en Doña Letizia en de Koning Juan Carlos en Doña Sofia. Het is niet de eerste keer dat Charles naar Spanje komt aangezien zowel hij, zijn ex-vrouw Lady Di en Camilla voor officiële en onofficiële bezoeken het land heeft aangedaan.

Een van de belangrijkste redenen om nu naar Spanje te komen is om de sterke commerciële banden die beide landen met elkaar hebben te versterken door diverse ontmoetingen tussen Spaanse investeerders die onder andere zullen investeren in groene stroom in Groot Brittannië. Op woensdag zal het Britse echtpaar samen met de Principes de Asturias een ontmoeting hebben met diverse zakenlui en investeerders, een ontmoeting die zal plaatsvinden in het Palacio Real de El Pardo. Hierbij zullen naast zo’n 150 zakenmensen ook de burgemeester van Madrid en de presidente van de Comunidad Madrid Esperanza Aguirre aanwezig zijn.

Op donderdag zal Prins Charles een ontmoeting hebben met de Spaanse Premier José Luis Rodriguez Zapatero en enkele bedrijven zoals de Once in Boadilla del Monte en Repsol in Móstoles bezoeken. Samen met het Koningspaar Juan Carlos en Doña Sofia, zal het Britse echtpaar van een lunch genieten. Op vrijdag za het Britse prinsenpaar afreizen naar Sevilla waar ze onder andere het gemeentehuis en het Museo de Flamenco zullen bezoeken alvorens ze zullen afreizen naar Granada waar ze het weekend zullen verblijven op het landgoed van de Duke of Wellington in de plaats Íllora.

Eerdere bezoeken

Prins Charles is al meerdere keren naar Spanje gekomen zoals in 1987 toen hij met Lady Di een korte week bij het Spaanse Koningspaar op bezoek was in het Marivent Paleis op Mallorca. In 1993 kwam Prins Charles naar Spanje voor de begrafenis van Don Juan, de vader van de huidige Spaanse Koning en was hij in 1995 aanwezig bij de bruiloft van de Infanta Elena en Jaime de Marichalar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend