skip to Main Content

Vliegveld Girona nog slechts verbonden met een Spaanse stad deze zomer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Redactie) Het vliegveld van Girona heeft te lijden, met name door het uitvallen van diverse vluchten van de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair. De enige binnenlandse vlucht die deze zomer van en naar het vliegveld van de Costa Brava zal gaan is die naar Palma de Mallorca nadat ook de vluchten naar Madrid worden geannuleerd. Sinds 27 maart is de zomer dienstregeling ingegaan waarbij opgemerkt kan worden dat Ryanair van 62 naar 46 vluchten is teruggegaan en waarbij de frequenties van vluchten met 48% bijna is gehalveerd.

Het uitvallen van de binnenlandse vlucht van Girona naar Madrid, een van de populairste vluchten op het vliegveld, is een grote klap voor het vliegveld. Dit volgt op de aankondiging van Ryanair dat zij 18 routes annuleren van en naar het vliegveld van de Costa Brava, iets waar wij al eerder melding van maakten. De hoofdreden voor het uitvallen van de vluchten en het halveren van de vliegfrequenties, zijn de stroeve onderhandelingen met de Generalitat de Catalunya die geen geld meer wil geven aan de Ierse low cost vliegmaatschappij.

Daar waar Ryanair gedurende 2010 nog 62 routes aanbood wordt dat nu 46 en daar waar vorig jaar 748 frequenties plaatsvonden worden er dat nu 388, 48% minder dan in 2010. Volgens de directeur van het vliegveld is het uitvallen van de vele Ryanair vluchten een grote klap voor zowel het toerisme alsook de zaken sector. Het vliegveld denkt 2011 af te kunnen sluiten met 3 miljoen passagiers, dat zal bijna 2 miljoen minder zijn dan in 2010. In 2009 had het vliegveld van Girona nog 5.287.970 passagiers, een aantal wat in 2010 daalde naar 4.863.846 passagiers en wat dus in 2011 waarschijnlijk verder zal afnemen naar zo’n 3 miljoen passagiers.

Buiten het feit dat de dagelijkse vluchten naar Madrid zijn uitgevallen, een van de drukste routes op het vliegveld van Girona, wordt er ook 40% minder gevlogen naar Italië, 25% minder naar Groot Brittannië en 50% minder naar Duitsland.

Zomer 2011

Deze zomer (van 27 maart tot 30 oktober) zal het vliegveld van Girona en de Costa Brava 54 bestemmingen aanbieden met 444 vluchten per week en 8 nieuwe bestemmingen ten opzichte van vorig jaar. Alle nieuwe routes worden overigens wel aangeboden door Ryanair en verbinden Girona met de Zweedse steden Karlstad en Skelleftea, met Lamezia in Italië. Magdenburg-Cochstad in Duitsland, Rzeszow in Polen, Vilnius in Litouwen, Larnaca op Cyprus en Tallinn in Estonia.

Nieuw dit jaar zal de vlucht van Air Europa naar Nador in Marokko zijn en ook de vlucht van Brussels Airlines naar het vliegveld van Brussel. Transavia, op dit moment de tweede grote maatschappij op het vliegveld van Girona met wekelijkse vluchten naar Amsterdam en Rotterdam, zal tevens een nieuwe route aanvliegen naar Niederrhein in Duitsland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend