skip to Main Content
Na Rincón nu ook goudkleurige banken, prullenbakken en containers in Málaga stad

Na Rincón nu ook goudkleurige banken, prullenbakken en containers in Málaga stad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

goud-2MÁLAGA – Nadat afgelopen week de burgemeester van de plaats Rincón de la Victoria aan de bel trok en bekend maakte dat de politie de jacht heeft geopend op de verantwoordelijken voor het goudverven van straatmeubilair, is het fenomeen nu ook in Málaga stad begonnen.

In Rincón de la Victoria werden gedurende de laatste week fonteinen, prullenbakken, zitbanken en ander straatmeubilair goudkleurig gespoten door tot nu toe onbekende personen. De “goudkoorts” heeft nu inmiddels ook de stad Málaga bereikt en ook hier heeft men al containers, zitbanken en prullenbakken aangetroffen die in de goudkleur zijn gespoten.

Ondanks het feit dat het om een wellicht ludieke (protest) actie gaat neemt de gemeente het erg serieus en zijn ze, zowel in Rincón de la Victoria alsook in Málaga stad, er op gebrand om de verantwoordelijken te vinden. De zoektocht is moeilijk aangezien tot nu toe nog geen enkele getuige zich gemeld heeft. Daarnaast zijn het niet de typische daders die hun grappen meteen op Facebook, Twitter of Instagram zetten om te pronken met hun goud gespoten meubilair.

Het “verminken” of “aantasten” van straatmeubilair is strafbaar, ook al gaat het om het eigenlijk verfraaien van de prullenbakken, zitbanken etc. De daders doen in principe niemand pijn maar de gemeente dient wel op te draaien voor de kosten van het verwijderen van de goudkleurige verf. Die rekeningen en eventuele boetes zullen aan de verantwoordelijken gepresenteerd worden op het moment dat men deze vind.

Tot nu toe tast men nog in het duister over het waarom en hoe van de goudverf acties. Men heeft nog geen idee wie de daders zijn en of het om dezelfde personen gaat in beide plaatsen. Ook de reden van deze vorm van protest is niet helemaal duidelijk en dus is het wachten op die dag dat de politie kan achterhalen wie de verantwoordelijken zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken