Chill out zone, klassieke muziek en verwarmde manden voor politiehonden Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De honden die werken voor de Policía Municipal van de gemeente Madrid hebben een goed leventje om de stress van het dagelijkse speurwerk te verrichten. De gemeentepolitie heeft besloten de honden extra te verwennen zodat ze geheel relaxed hun werk kunnen doen. Daarvoor zijn er veranderingen op komst zoals manden met verwarming, relaxte muziek en een heerlijke chill out zone.

Het gaat om de honden van de Sección Canina van de Policía Municipal van Madrid, de gemeentepolitie van de Spaanse hoofdstad die na de verbouwingen kunnen genieten van “musicoterapia” ofwel therapie met muziek waarbij bewezen is dat de stress in honden verminderd wordt. Bij deze muziektherapie wordt er op verschillende momenten van de dag klassieke muziek ten gehore gebracht waardoor de stress afneemt, dat noemt men ook wel “efecto Mozart”.

De gemeente heeft duizenden euro’s uitgegeven om de voorzieningen van de politiehonden te verbeteren zoals in de ruimte waar de honden wonen een betere vloer en dak aan te leggen en manden met verwarming voor de honden te installeren zodat de temperatuur ook in de koude wintermaanden aangenaam is. Daarnaast is er een betere gezamenlijke recreatieruimte met meer gras, is er meer schaduw gecreëerd voor de warme zomermaanden en zijn er nog diverse andere wijzigingen doorgevoerd zoals de verbetering van de kliniek.

De Policía Municipal van Madrid was een van de eerste politie eenheden in Spanje met honden in dienst. Deze afdeling werd opgericht in 1983 en er zijn nu 22 honden die werken als “agentes caninos” die allemaal gespecialiseerd zijn in speurwerk zoals naar drugs, wapens en explosieven en voor reddingswerkzaamheden. Er zijn twee honden die dienst doen zowel als speurhond én als reddingshond, iets wat zeldzaam lijkt te zijn bij politiehonden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.