skip to Main Content
Chill out zone, klassieke muziek en verwarmde manden voor politiehonden Madrid

Chill out zone, klassieke muziek en verwarmde manden voor politiehonden Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De honden die werken voor de Policía Municipal van de gemeente Madrid hebben een goed leventje om de stress van het dagelijkse speurwerk te verrichten. De gemeentepolitie heeft besloten de honden extra te verwennen zodat ze geheel relaxed hun werk kunnen doen. Daarvoor zijn er veranderingen op komst zoals manden met verwarming, relaxte muziek en een heerlijke chill out zone.

Het gaat om de honden van de Sección Canina van de Policía Municipal van Madrid, de gemeentepolitie van de Spaanse hoofdstad die na de verbouwingen kunnen genieten van “musicoterapia” ofwel therapie met muziek waarbij bewezen is dat de stress in honden verminderd wordt. Bij deze muziektherapie wordt er op verschillende momenten van de dag klassieke muziek ten gehore gebracht waardoor de stress afneemt, dat noemt men ook wel “efecto Mozart”.

De gemeente heeft duizenden euro’s uitgegeven om de voorzieningen van de politiehonden te verbeteren zoals in de ruimte waar de honden wonen een betere vloer en dak aan te leggen en manden met verwarming voor de honden te installeren zodat de temperatuur ook in de koude wintermaanden aangenaam is. Daarnaast is er een betere gezamenlijke recreatieruimte met meer gras, is er meer schaduw gecreëerd voor de warme zomermaanden en zijn er nog diverse andere wijzigingen doorgevoerd zoals de verbetering van de kliniek.

De Policía Municipal van Madrid was een van de eerste politie eenheden in Spanje met honden in dienst. Deze afdeling werd opgericht in 1983 en er zijn nu 22 honden die werken als “agentes caninos” die allemaal gespecialiseerd zijn in speurwerk zoals naar drugs, wapens en explosieven en voor reddingswerkzaamheden. Er zijn twee honden die dienst doen zowel als speurhond én als reddingshond, iets wat zeldzaam lijkt te zijn bij politiehonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken