Chill out zone, klassieke muziek en verwarmde manden voor politiehonden Madrid

Chill out zone, klassieke muziek en verwarmde manden voor politiehonden Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De honden die werken voor de Policía Municipal van de gemeente Madrid hebben een goed leventje om de stress van het dagelijkse speurwerk te verrichten. De gemeentepolitie heeft besloten de honden extra te verwennen zodat ze geheel relaxed hun werk kunnen doen. Daarvoor zijn er veranderingen op komst zoals manden met verwarming, relaxte muziek en een heerlijke chill out zone.

Het gaat om de honden van de Sección Canina van de Policía Municipal van Madrid, de gemeentepolitie van de Spaanse hoofdstad die na de verbouwingen kunnen genieten van “musicoterapia” ofwel therapie met muziek waarbij bewezen is dat de stress in honden verminderd wordt. Bij deze muziektherapie wordt er op verschillende momenten van de dag klassieke muziek ten gehore gebracht waardoor de stress afneemt, dat noemt men ook wel “efecto Mozart”.

De gemeente heeft duizenden euro’s uitgegeven om de voorzieningen van de politiehonden te verbeteren zoals in de ruimte waar de honden wonen een betere vloer en dak aan te leggen en manden met verwarming voor de honden te installeren zodat de temperatuur ook in de koude wintermaanden aangenaam is. Daarnaast is er een betere gezamenlijke recreatieruimte met meer gras, is er meer schaduw gecreëerd voor de warme zomermaanden en zijn er nog diverse andere wijzigingen doorgevoerd zoals de verbetering van de kliniek.

De Policía Municipal van Madrid was een van de eerste politie eenheden in Spanje met honden in dienst. Deze afdeling werd opgericht in 1983 en er zijn nu 22 honden die werken als “agentes caninos” die allemaal gespecialiseerd zijn in speurwerk zoals naar drugs, wapens en explosieven en voor reddingswerkzaamheden. Er zijn twee honden die dienst doen zowel als speurhond én als reddingshond, iets wat zeldzaam lijkt te zijn bij politiehonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.