skip to Main Content
Meer dan 12.000 handtekeningen tegen bouw appartementen aan het strand in Dénia

Meer dan 12.000 handtekeningen tegen bouw appartementen aan het strand in Dénia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Via de website Change.org hebben meer dan 12.700 mensen hun handtekening gezet onder de petitie om een halt toe te roepen aan de bouw van het appartementencomplex genaamd “Las Olas” (de golven) direct op/aan het Les Marines strand in de wijk Blay Beach in de gemeente Dénia. Onder het mom “protejamos la playa” ofwel laten we het strand beschermen willen de initiatiefnemers dat de bouw van de appartementen stop wordt gezet.

Nog niet zo lang geleden kreeg het Les Marines strand in Dénia een zwarte vlag van de milieuvereniging Ecologistas en Acción precies vanwege de bouw van een vijf verdiepingen hoog woonblok met 19 luxe appartementen genaamd Residencial Olas die aan het strand staat terwijl dat eigenlijk volgens de huidige regels niet is toegestaan.

De initiatiefnemers van de petitie op Change.org vragen zich dan ook af hoe het met de huidige kust wetten nog mogelijk is dat er direct aan zee gebouwd wordt terwijl dat eigenlijk in heel Spanje niet meer toegestaan zou zijn. De muren van het te bouwen appartementencomplex staan niet op het strand of op het zand maar direct aan zee waardoor de golven dus meteen tegen de muur van de omheining van het geheel slaan.

Volgens de milieuvereniging Ecologistas en Acción en de inititaifnemers van de Change.org actie is de bouw van dit complex niet alleen slecht voor het milieu en zorgt het voor de verdwijning van alweer een stuk strand aan de kust van de Comunidad Valenciana, maar is het ook slecht gepland aangezien dat deel van de kust vaak te maken heeft met overstromingen, iets waar de toekomstige bewoners ook mee te maken zullen gaan krijgen.

Ben jij ook tegen de bouw, teken dan hier op Change.org.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. SOS: De stranden van Denia en Els Poblets
  Gepost door PLAYASNORTEDENIA op youtube.
  Gepubliceerd op 18 jun. 2011
  Een milieuramp en een groot onrecht voor de buren.
  Denia is een stad die in heel Europa bekend staat om de kwaliteit van het klimaat en de kustlijn, omringd door de kalme Middellandse Zee. Duizenden Europese toeristen nemen de zon en het bad, elk jaar, op hun schone en goed onderhouden stranden.
  Of dat zegt zijn succesvolle toeristische imago althans.
  Dit paradijselijke uiterlijk verbergt echter een veel hardere realiteit, omdat de stranden van Dénia al tientallen jaren lijden onder een zeer belangrijke aantasting van het milieu, fundamenteel te wijten aan een keten van dwaze acties van de Spaanse autoriteiten zelf, verantwoordelijk, paradoxaal genoeg, van uw zorg en onderhoud.
  in het spaans : https://www.youtube.com/watch?v=Hn6yujk52hU
  in het engels : https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_474340&feature=iv&src_vid=KRjONFXbgpM&v=_Lsr_eScDaE

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken