skip to Main Content
‘Earth Hour’ met 485 gemeenten in Spanje die dit jaar meedoen
Freepik

‘Earth Hour’ met 485 gemeenten in Spanje die dit jaar meedoen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zijn inmiddels 485 steden en dorpen in Spanje die zich hebben opgegeven bij het initiatief van WWF om op zaterdag 30 maart gedurende 60 minuten de lichten uit te doen. Zo zullen er belangrijke monumenten in het land een uur lang niet verlicht zijn en zullen gemeentehuizen in het donker gehuld worden. Dit jaar zullen er ook weer complete dorpen onverlicht zijn gedurende een uur tijdens de ‘Hora del Planeta’.

Naast steden en dorpen zijn er ook meer dan 161 bedrijven en 214 instellingen die mee doen met het initiatief maar ook meer dan 9.000 personen/families die zich hebben opgegeven op de website van het WWF. Dit jaar wordt overigens alweer de 12e editie gevierd en wordt ook in de nacht van zaterdag op zondag de klok vooruit gezet naar de zomertijd.

Op zaterdag 30 maart zal het licht uitgaan op de hele wereld tussen 20.30 en 21.30 uur in het kader van Earth Hour (Hora del Planeta), een idee van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Ook bekende monumenten in Spanje zullen aan de actie deelnemen zoals in de steden van Madrid en Barcelona waar op zaterdagavond gedurende een uur de verlichting van monumenten als de Sagrada Familia of de Plaza Cibeles een uur uitgaan.

Ook het Palacio Real in de Spaanse hoofdstad zal de lichten gedurende 60 minuten uit doen net zoals het Guggenheim museum in Bilbao, de Romeinse muur rondom Avila, de Mezquita in Cordoba, het Alhambra in Granada, het Escorial, de Giralda in Sevilla, het Aquaduct in Segovia, het Palacio de la Música in Valencia, de kathedraal van Palma de Mallorca en nog veel meer.

Geschiedenis

De Earth Hour begon op 31 maart 2007 in Sydney Australië toen twee miljoen personen gedurende een uur de lichten uitdeden om acties te eisen tegen de klimaatveranderingen. Een jaar later waren er 370 steden in 35 landen die meededen aan de actie van WWF met een aantal tussen de 50 en 100 miljoen mensen op de wereld die in 2008 de lichten uitdeden. Dit jaar verwacht men dat meer dan 10.000 steden in 188 landen ruim 17.000 monumenten en gebouwen onverlicht laten en dat er miljoenen mensen het initiatief van het Wereld Natuur Fonds steunen.

Redactie

Net zoals elk jaar zal ook de redactie van SpanjeVandaag, SpanjeTopTien, SpanjeWeetjes, WikiSpanje en SpanjeAdvertenties de lichten uit doen en de stoppen omdraaien gedurende dat ene uur op zaterdagavond. Mooi moment om een lange wandeling te maken met de honden of een boek bij kaarslicht te lezen want het wifi doet het ook niet 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. 1 heeeeellllll uur…….. wow de wereld is bijna gered……..
    Zolang een bepaald zoogdier zich maar blijft vermenigvuldigen zal “onze” leefomgeving het slachtoffer blijven. Uiteindelijk zullen we gaan leven in overkoepelde leefgemeenschappen alles wat ooit “sciencefiction” zou zijn blijkt meer en meer een vooruitziende blik te zijn geweest!! Evolutie is als revolutie het bestaande zal altijd eindig blijken!! Het blijft daardoor een geweldige uitdaging voor “onze” jeugd om visie te blijven ontwikkelen!! Juist daarom heeft de jeugd de toekomst….(gelukkig)…..

    1. Ach Anton, wat is er mis mee om je goed te voelen? Het is gewoon feeëriek. En vele diertjes vinden het ook eens een verademing zonder lichtvervuiling

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken