Intensive Care capaciteit en aantal ic-patiënten in Spanje (UPDATES)

Intensive Care capaciteit en aantal ic-patiënten in Spanje
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Naast het hoge aantal coronavirus besmette personen en ziekenhuisopnames van patiënten met het virus en de daarbij horende gezondheidsproblemen, heeft Spanje net zoals andere landen een groot probleem met de Intensive Care capaciteit. De Intensivecareafdeling heeft in Spanje de naam ‘Unidad de Cuidados Intensivos’ of in het kort UCI. Maar hoe zit het met de capaciteit en de bezettingen in Spanje?

Spanje heeft volgens de gegevens van Statista 777 ziekenhuizen waar plaats is voor 158.292 patiënten. Deze ziekenhuizen kunnen onderverdeeld worden in 344 publieke ziekenhuizen en 433 privé ziekenhuizen en medische centra. Spanje heeft een capaciteit van 5.798 UCI of ic-bedden waarvan normaal gesproken 60% bezet is. 4.627 ic-bedden zijn te vinden in de publieke ziekenhuizen en 1.171 ic-bedden in de privé ziekenhuizen.

Terwijl in bv. Nederland er op het moment van schrijven 1.151 patiënten op de ic-afdelingen liggen en de capaciteit met spoed verhoogd moest worden naar 1.600 (en in een later stadium 2.400) bedden en men ic-patiënten naar Duitsland moet sturen. In België liggen 4.995 mensen in het ziekenhuis waarvan 1.088 op de ic-afdelingen en heeft een capaciteit van 2.220 ic-bedden. (op 1 april)

Spanje bestaat uit 17 autonome regio’s die elk een aantal ic-bedden ter beschikking heeft. Er liggen op het moment van schrijven 51.418 patiënten in de Spaanse ziekenhuizen waarvan 5.872 op de ic-afdelingen (op 1 april).

Tijdens de corona-crisis is het aantal besmette personen en ziekenhuisopnames in o.a. de UCI afdelingen ongelijk. Sommige regio’s hebben veel meer ic-patiënten dan andere regio’s. Op zondag waren er zes autonome regio’s waar men of over de ic-capaciteit is gegaan of tegen het maximale aanzit.

Hieronder een lijst van autonome regio’s, de UCI (ic) capaciteit en het aantal bedden dat bezet is. Dit zijn gegevens die op maandag 30 maart zijn aangepast.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.