Search
menu
Search

Messi ontkent gerucht over weigering salarisverlaging

Messi ontkent gerucht over weigering salarisverlaging
Beeld: FC Barcelona / Twitter

Messi ontkent gerucht over weigering salarisverlaging

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het verhaal deed de ronde dat de voetballers van het eerste elftal van FC Barcelona geen salarisverlaging accepteerden omdat de Catalaanse sportclub in financiële problemen is gekomen. Maar Lionel Messi heeft in een op sociale media geplaatst brief laten weten dat het om geruchten gingen waarvan hij niet weet waar die vandaan komen en dat de spelers altijd bereid zijn geweest om hun salaris te verlagen.

De kans is inderdaad groot dat het hier om valse geruchten gaat over de spelers van het eerste voetbalelftal van FC Barcelona. Voordat de noodtoestand werd afgekondigd in Spanje waren er al problemen tussen spelers en de clubleiding waarbij ook bleek dat de voorzitter zaken deed met een sociale media bedrijf dat vals nieuws naar buiten bracht over de voetballers.

Maar Messi wilde iedereen laten weten dat de spelers van FC Barcelona geen probleem hebben om hun salarissen van enkele miljoenen euro’s te verlagen met 70% om zo de club te helpen tijdens deze moeilijke financiële tijden. Maar de spelers gaan een stapje verder en vullen zelf de 70% aan naar 100% om zo de overige werknemers van de club financieel te helpen.

Messi zegt in de brief echter ook dat hij niet blij is met de houding van de voorzitter Josep María Bartomeu die waarschijnlijk mee heeft geholpen om geruchten naar buiten te brengen waardoor de spelers de boemannen zijn in dit verhaal. De reden waarom de spelers tot dit moment niet gepraat hebben over deze situatie was omdat er naar een correcte oplossing gezocht werd, aldus Messi. 

Toch zal FC Barcelona deze week een ERTE aanvragen en de contracten van alle werknemers tijdelijk annuleren tot na de noodtoestand. Vanwege de vrijwillige bijdragen van de spelers van het eerste voetbalelftal kunnen alle medewerkers 100% van hun salaris blijven ontvangen. Andere teams zoals Atlético Madrid en Espanyol gingen FC Barcelona voor en de kans is groot dat Real madrid zal volgen.  

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?