Messi ontkent gerucht over weigering salarisverlaging

Messi ontkent gerucht over weigering salarisverlaging
Beeld: FC Barcelona / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VOETBAL – Het verhaal deed de ronde dat de voetballers van het eerste elftal van FC Barcelona geen salarisverlaging accepteerden omdat de Catalaanse sportclub in financiële problemen is gekomen. Maar Lionel Messi heeft in een op sociale media geplaatst brief laten weten dat het om geruchten gingen waarvan hij niet weet waar die vandaan komen en dat de spelers altijd bereid zijn geweest om hun salaris te verlagen.

De kans is inderdaad groot dat het hier om valse geruchten gaat over de spelers van het eerste voetbalelftal van FC Barcelona. Voordat de noodtoestand werd afgekondigd in Spanje waren er al problemen tussen spelers en de clubleiding waarbij ook bleek dat de voorzitter zaken deed met een sociale media bedrijf dat vals nieuws naar buiten bracht over de voetballers.

Maar Messi wilde iedereen laten weten dat de spelers van FC Barcelona geen probleem hebben om hun salarissen van enkele miljoenen euro’s te verlagen met 70% om zo de club te helpen tijdens deze moeilijke financiële tijden. Maar de spelers gaan een stapje verder en vullen zelf de 70% aan naar 100% om zo de overige werknemers van de club financieel te helpen.

Messi zegt in de brief echter ook dat hij niet blij is met de houding van de voorzitter Josep María Bartomeu die waarschijnlijk mee heeft geholpen om geruchten naar buiten te brengen waardoor de spelers de boemannen zijn in dit verhaal. De reden waarom de spelers tot dit moment niet gepraat hebben over deze situatie was omdat er naar een correcte oplossing gezocht werd, aldus Messi. 

Toch zal FC Barcelona deze week een ERTE aanvragen en de contracten van alle werknemers tijdelijk annuleren tot na de noodtoestand. Vanwege de vrijwillige bijdragen van de spelers van het eerste voetbalelftal kunnen alle medewerkers 100% van hun salaris blijven ontvangen. Andere teams zoals Atlético Madrid en Espanyol gingen FC Barcelona voor en de kans is groot dat Real madrid zal volgen.  

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.