Vrachtwagenchauffeurs Spanje hebben het moeilijk tijdens noodtoestand

Vrachtwagenchauffeurs Spanje hebben het moeilijk tijdens noodtoestand
Beeld: Twitter

Vrachtwagenchauffeurs Spanje hebben het moeilijk tijdens noodtoestand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De transportsector is essentieel voor de economie van het land en voor het (redelijk) normaal laten verlopen van het dagelijkse leven, ook tijdens de noodtoestand in Spanje. Het zijn de vrachtwagens en de chauffeurs die dag in dag uit ervoor zorgen dat levensmiddelen, brandstof, medische hulpmiddelen etc. van de ene hoek naar de andere hoek in het land worden vervoerd. Maar ook zij hebben het moeilijk tijdens deze vreemde tijd.

De transportsector is zeer belangrijk voor o.a. het vullen van de schappen in de supermarkten, aanvullen van apotheken, brandstofvoorziening, materialen voor het maken van medische hulpmiddelen etc. De lijst is eigenlijk te lang maar feit is dat zonder de vrachtwagenchauffeurs je niet de boodschappen kunt doen in de supermarkt of de verse groente, fruit vlees en vis kunt kopen.

Daarom is het transport een van de sectoren die toegestaan is om tijdens de aangescherpte noodtoestand te blijven functioneren waardoor dus ook de vrachtwagenchauffeurs hun essentieel of vitaal beroep moeten uitoefenen. Maar dat doen ze niet bepaald onder de beste omstandigheden.

Veel chauffeurs leven gedurende de noodtoestand in hun vrachtwagen wat dus ook inhoudt dat zij zoveel mogelijk in isolement moeten in hun cabine. Dat is volgens veel chauffeurs nog niet het ergste. Het feit dat de tankstations zijn gesloten houdt automatisch in dat de bars, restaurants, winkels en sanitaire voorzieningen dicht zijn. 

Chauffeurs kunnen dus langs de snelweg nergens terecht om een bak koffie te drinken, om een warme maaltijd te nuttigen of om te douchen. En dat elke dag weer waarbij de chauffeurs proberen hun routes zo te plannen dat ze ergens kunnen stoppen waar wél douches te gebruiken zijn of waar men tenminste een kopje koffie of warme maaltijd kan nuttigen. Maar die plaatsen zijn er niet veel.

Beeld: Europa Press

Foodtruck

De vrachtwagenchauffeurs die een route afleggen waarbij ze over de A-92 (Sevilla-Málaga) rijden hebben geluk want zij kunnen ter hoogte van Lora de Estepa (Sevilla) terecht bij de foodtruck die geparkeerd staat bij Hostal Bar Restaurante El Hacho. 

Chauffeurs kunnen bij deze foodtruck terecht voor gratis koffie, fruit, warme en koude broodjes, zoete broodjes, soep, snacks etc. Alles is gratis en de chauffeurs kunnen het zelf uitzoeken. Zou het niet mooi zijn als dat initiatief ook op andere plaatsen zou plaatsvinden? 

Want net zoals het medisch personeel, de politieagenten en het leger zijn ook vrachtwagenchauffeurs helden die met gevaar voor besmetting hun dagelijkse werk doen. Hoe laat gaan we voor de chauffeurs klappen?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.