Search
menu
Search

Mallorca en Ibiza gekozen tot trending wereldbestemmingen in 2022

Mallorca en Ibiza gekozen tot trending wereldbestemmingen in 2022
Beeld: Canva

Mallorca en Ibiza gekozen tot trending wereldbestemmingen in 2022

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als we af moeten gaan op de Travellers Choice lijst van Tripadvisor wat betreft de trending bestemmingen op de wereld voor 2022, dan heeft Mallorca dat gewonnen. Het populaire Balearen eiland staat namelijk op de eerste plaats op de lijst van 22 trending bestemmingen terwijl Ibiza op de zesde plaats staat. Dat zijn overigens de enige twee Spaanse vermeldingen.

Beide Balearen eilanden hebben daarmee bij de gebruikers van Tripadvisor betere beoordelingen dan bijvoorbeeld Cairo in Egypte (2), Rhodos stad in Griekenland (3), Tulum in Mexico (4), Dubrovnik in Kroatië (5), Natal in Brazilië (7), Arusha in Tanzania (8), Göreme in Turkije (9) en Santorini in Griekenland (10). Bekijk de hele top 22 HIER. 

Mallorca staat dus op de eerste plaats op de top 22 lijst als trending bestemming voor 2022. Volgens de omschrijving van Tripadvisor is Mallorca een sprookjesachtige eilandbestemming in de Middellandse Zee, vlak voor de zuidoostkust van Spanje, en trekt bezoekers aan uit alle delen van de wereld. Er is voor elk wat wils – stranden en baaien, een spectaculaire bergketen, romantische vissersdorpjes en een rustiek platteland bezaaid met amandel- en olijfgaarden.

Ibiza staat op de zesde plaats op de top 22 lijst als trending bestemming voor 2022. Ibiza: oud-Spaans voor ‘feesten tot je erbij neervalt’. Oké, misschien niet letterlijk, maar dit is wel een van de meest populaire nachtelijke uitgaansplekken van Europa. Ibiza kan bogen op meer dan 1500 kilometer kustlijn met zo’n vijftig stranden en ontelbaar veel restaurants, bars en watersporten – en clubs natuurlijk. Doe ook wat aan cultuur en bezoek het oude stadscentrum van Ibiza, dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?