skip to Main Content

Eilandbestuur en Canarische Regering strijden om voetballer David Silva

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) Verrassing en verontwaardiging heersen in het Eilandbestuur van Gran Canaria. De maatschappij ter promotie van het toerisme, Promotur, van de Canarische Regering, probeert de voetballer David Silva te stelen, om hem te gebruiken op de Britse markt in een reclamecampagne voor de overige Eilanden en het Península (Schiereiland = vasteland van Spanje).

Na drie jaar in heel Europa te hebben gefunctioneerd als toeristisch ambassadeur voor Gran Canaria heeft de voetbalspeler uit Arguineguín, momenteel spelend voor het Engelse Manchester City, twee aanbiedingen ontvangen van Promotur, om het idee van het Eilandbestuur van Gran  Canaria te kopiëren en, om samen met de Tinerfeño ‘Pedrito‘ (Pedro Rodríguez Ledesma), de hoofdrol te spelen in een reclamecampagne.

Verantwoordelijken binnen Departement Toerisme, van het Eilandbestuur van Gran Canaria, waren het er op vrijdag 29 april 2011 over eens, dat deze ‘operatie’ de campagne van Gran Canaria schaadt, juist nu deze de eerste vruchten begint af te werpen, en “dat dit alleen maar in voordeel van Tenerife is”. Tot dusver heeft de Britse markt in meerderheid gekozen voor Tenerife, maar de groeiende hoofdrol van David Silva in het Britse voetbal heeft ervoor gezorgd, dat men ook de toeristische gebieden van Gran Canaria kent. Zozeer zelfs, dat voor de zomer  van 2011 de verwachtingen in aantallen toeristen 5% hoger liggen, dan voor de rest van de Eilanden.

“Voor de tweede keer in een paar maanden tijd, probeert Promotur David Silva ervan te overtuigen, dat hij het reclame-idool wordt voor de gehele Archipel, maar dit botst met het contract wat hij heeft ondertekend met het Eilandbestuur van Gram Canaria en met het werk wat we de afgelopen drie jaar hebben verzet,” merkt een van de ambtenaren van het Ministerie van Toerisme op.

Constante factor

Reclamecampagnes met bekende sporters, zo legt dezelfde bron uit, “hebben door de tijd heen een constante factor nodig en over het algemeen ziet men pas na een paar jaar de resultaten.” Wat betreft David Silva, geeft men aan, dat deze nu op een hoogtepunt staat in zijn carrière en, dat hij een “grote betekenis” heeft in de Britse communicatiemedia, wat doet vermoeden, dat hij ertoe bijdraagt, dat de Engelse markt aantrekt.”

Het Eilandbestuur van Gran Canaria  is van mening, dat de overeenkomst met David Silva, op wie men de afgelopen drie jaar heeft ingezet, een groot succes is geweest, hoewel hij niet het WK-voetbal heeft gewonnen en niet heeft gespeeld in de Engelse liga.

“Tot nu toe, hebben zowel de Canarische Regering, evenals Promotur hem genegeerd, maar voor ons is het duidelijk, dat men hem nu probeert weg te kapen,” zo laat men op Gran Canaria weten.”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend