skip to Main Content

Pasgeboren lynx overleden in dierentuin Jerez de la Frontera

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

JEREZ DE LA FRONTERA – (Else Beekman) Een van de vrijdag geboren welpen van een Iberische lynx in de dierentuin van Jerez de la Frontera is plotseling overleden. Nadat de twee gezonde welpjes kort na de geboorte door hun moeder werden verstoten, stonden ze continue onder toezicht van een dierenarts.

Op maandagochtend begon een van de welpjes zich raar te gedragen en kon op een gegeven moment niet meer wakker gehouden worden. Kort daarop overleed het dier. Op dit moment wordt gewacht op de resultaten van de autopsie.

Volgens de verzorgers is het andere welpje er prima aan toe, maar wordt nu wel extra in de gaten gehouden. De moeder-lynx leeft sinds maart 2009 in de dierentuin van Jerez. Zij werd in 2004 uit het Sierra Andújar park in Jaén gehaald om de lynxenpopulatie in de dierentuin de versterken.

Bedreigde soort

De lynx is een bedreigde diersoort en in sinds het programma om lynxen zich in gevangenschap voort te laten planten in 2005 begon, zijn er 38 lynxen geboren. Hiervan leven er nog 26.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend