skip to Main Content

Saloufest 2011 genereert 5,5 miljoen euro en verloopt zonder problemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) Ondanks de negatieve publiciteit in de landelijke en internationale pers over het Saloufest in de badplaats Salou aan de Costa Dorada, is het megafeest met 7.500 Britse studenten geheel vlekkeloos verlopen. Daarnaast is het feest in de lokale horeca goed ontvangen aangezien de studenten meer dan 5,5 miljoen euro hebben uitgegeven in Salou.

Afgelopen donderdag verlieten de laatste 2.500 Britse universiteitsstudenten de hotels uit de badplaats Salou nadat zij een week lang de bloemetjes behoorlijk hadden buiten gezet in Salou. Daarvoor waren ook al zo’n 5.000 studenten op bezoek in de Catalaanse badplaats aan de Costa Dorada. Het originele idee achter het Saloufest is echter niet alleen maar het uitgaan maar meer nog de sport waarbij de studenten deelnemen aan diverse activiteiten zoals voetbal, volleybal en basketbal.

Toch is het uitgaan in de lokale bars en discotheken veel belangrijker voor de studenten, iets wat ook wel blijkt uit de cijfers van de Associació de Bars, Retsaurants i Oci die aangeven dat er per student zo’n 700 tot 800 euro is besteed in de badplaats met een totaal van 5,5 miljoen euro, een half miljoen meer dan de editie van 2010. Positief is ook dat de Britse jongeren zich redelijk goed hebben gedragen en geen problemen hebben veroorzaakt. Dit ondanks de negatieve publiciteit in zowel de Britse, Spaanse en andere internationale pers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend