skip to Main Content
Celler de Can Roca uit Girona beste restaurant ter wereld

Celler de Can Roca uit Girona beste restaurant ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Maandag is het Catalaanse restaurant Celler de Can Roca door het Britse magazine “Restaurant” gekozen tot beste van de wereld. Met name de combinaties van traditionele menu’s met innovatieve technieken zijn de doorslag geweest voor de benoeming. Celler de Can Roca zorgt ervoor dat het Deense restaurant Noma na drie jaar niet meer de beste is.

Het restaurant van de broers Joan, Josep en Jordi Roca met de naam Celler de Can Roca is verkozen tot beste van de wereld. Daarmee staan zij dus op de nummer een positie van de 50 beste restaurants ter wereld, een lijst waar in totaal 10 Spaanse restaurants in vermeld staan.

Het is voor de Catalaanse regio de tweede keer dat er een restaurant op de nummer een positie staat. Gedurende de jaren 2006 tot en met 2009 was dat ook al het bekende El Bulli van topkok Ferran Adrià. Na het tijdperk El Bulli, wat niet de beste meer was in 2010 omdat het restaurant dicht ging, was het Deense restaurant Noma de nummer een op de lijst. Een van de redenen dat Noma niet meer de beste is kan toegeschreven worden aan een voedselvergiftiging van afgelopen februari waardoor 63 klanten ziek werden.

Het restaurant Celler de Can Roca werd geopend in 1986 en bevindt zich in de stad Girona nabij de Costa Brava. Het restaurant heeft na de tweede plaats in 2011 en 2012 eindelijk de eerste plaats weten te bemachtigen in 2013. Celler de Can Roca heeft drie Michellin sterren en biedt slechts plaats aan 45 gasten/klanten in een restaurant van 80 vierkante meter. Het restaurant wordt gerund door de drie broers Joan , Josep en Jordi Roca – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken