skip to Main Content
Diverse kustplaatsen langs de Costa del Sol hebben vanaf maandag 4 dagen geen water

Diverse kustplaatsen langs de Costa del Sol hebben vanaf maandag 4 dagen geen water

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kraanwater2MÁLAGA – Vanaf maandag 4 mei zullen inwoners van de kustplaatsen Mijas, Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos geen kraanwater hebben. Vanwege reparatiewerkzaamheden in de waterbassins wordt het water in diverse wijken in deze plaatsen afgesloten van maandag 4 mei tot (en met?) donderdag 7 mei.

Acosol, het bedrijf wat verantwoordelijk is voor de waterverzorging langs de Costa del Sol, heeft dat deze woensdag aangekondigd. Sommige badplaatsen zullen compleet worden afgesloten terwijl in andere slechts enkele wijken geen kraanwater zullen hebben.

De inwoners die het meeste last zullen hebben van deze tijdelijke waterafsluiting zijn inwoners van de wijken Las Farolas, Balcones del Chaparral, Pinares de Mijas, Playa Marina en Polarsol de Mijas in de gemeente Mijas. Hier zal het kraanwater compleet worden afgesloten.

Toch is er een sprankje van hoop voor de inwoners want Acosol heeft besloten de waterbassins te vullen waardoor, als men normaal gebruik maakt van het water, de inwoners niet helemaal zonder hoeven te zitten. Daarnaast zegt Acosol dat inwoners zich kunnen voorbereiden door extra drinkwater in te slaan.

De inwoners van Las Lagunas, Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos zullen ook iets merken van de werkzaamheden. Zo zal de waterdruk flink afnemen aangezien men hier het kraanwater zal verzorgen door een systeem van pompen die vanuit waterbassins het water door de leidingen zal sturen. De waterdruk zal echter wel minder zijn.

De reden van de werkzaamheden is dat men een groot gat moet vullen in een van de grote waterleidingen die langs de Costa del Sol loopt en het water voorziet voor de eerder genoemden badplaatsen. Op een plaats lekt het 900 liter water per seconde en dat moet verholpen worden. Men kwam op het spoor van de lekkage nadat men constateerde dat het erg vochtig was nabij de Faro van Mijas. Ondanks het feit dat de waterbuizen erg stevig zijn gebeuren er wel eens lekkages en die moeten gerepareerd worden – (Remco Stoffer)

Meer informatie op de website van Acosol (klik hier)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken