skip to Main Content
Spaanse verkeersdienst verwacht 4,7 miljoen voertuigen op de wegen vanwege 1 mei

Spaanse verkeersdienst verwacht 4,7 miljoen voertuigen op de wegen vanwege 1 mei

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verkeer6MADRID – 1 mei is de dag van de arbeid en dat wordt, ondanks het nog steeds erg hoge werkloosheidspercentage, gevierd in Spanje. Dit jaar valt 1 mei op een vrijdag en dus heeft iedereen een extra dag vrij om er een lang weekend van te maken.

Vele Spanjaarden gaan dan ook de weg op richting de kust of naar de bergen en daarom verwacht men dus veel verkeer. Daarnaast vind dit weekend ook de MotoGP op het circuit van Jerez de la Frontera plaats waardoor er nog eens duizenden motorrijders bijkomen die richting het zuiden gaan.

De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht meer dan 4,7 miljoen voertuigen op de straten van Spanje wat zoals altijd wel weer voor moeilijkheden kan zorgen op bepaalde drukke plaatsen. Om het verkeer in goede banen te laten verlopen heeft men honderden extra agenten en voertuigen ingezet en zullen helikopters vanuit de lucht het verkeer in de gaten houden.

De speciale verkeersactie begint op donderdag vanaf 15.00 uur en zal eindigen op zondag middernacht. Op veel plaatsen wordt extra gecontroleerd met camera’s en wordt gekeken naar de snelheden.

Vanwege het feit dat er in Jerez de la Frontera ook het MotoGP wordt gehouden zullen er zo’n 275.000 motoren vanuit heel Europa en Spanje naar de Zuid Spaanse plaats komen. Rondom het circuit en op de wegen richting het zuiden wordt dan ook extra gecontroleerd en de DGT herinnerd iedereen er aan dat het risico op ongevallen op een motor 20 tot 40 keer groter is dan met een auto – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken