skip to Main Content
Doe mee en kies jouw favoriete Spaanse Costa

Doe mee en kies jouw favoriete Spaanse Costa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zijn vorig jaar meer dan 3,3 miljoen Nederlanders en 2,3 miljoen Belgen op vakantie gegaan naar Spanje waarvan een groot deel kiest voor een van de Spaanse Costa’s. Spanje heeft wat dat betreft geluk want het land heeft op het vasteland en de eilanden samen meer dan 5.000 kilometer aan kust waarvan een groot deel langs de middellandse zee ligt waar de meeste toeristen naar toe gaan. Maar wat is nu jouw favoriete Costa?

Er is keuze genoeg: van de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada in Catalonië naar de prachtige baaien en stranden op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera op de Balearen of de Costa Azahar en Costa Blanca in de Comunidad Valenciana. Verder naar het zuiden kun je kiezen uit de Costa Cálida in Murcia of de Costa de Almería, Costa Tropical, Costa del Sol en Costa de la Luz in de deelstaat Andalusië. Wil je nog verder weg en ook genieten van de stranden in de wintermaanden dan is de keuze een van de Canarische Eilanden zoals tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura of Lanzarote. Volgens velen zijn de mooiste Costa’s echter weer te vinden langs de Atlantische Oceaan in de regio’s Cantabrië, Asturië en Galicië in het zogenaamde groene Spanje.

Kies uit de onderstaande Costa’s wat jouw favoriete Spaanse kust is en waar je graag naar op vakantie gaat of als je geluk hebt woont en een nieuw leven hebt opgebouwd. Uiteraard mag je ook meer Costa’s kiezen want er is genoeg te zien en ze zijn ook weer allemaal anders.

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken