skip to Main Content

FC Barcelona kampioen Spaanse voetbalcompetitie 2017/18

YouTube

VOETBAL – FC Barcelona is vier wedstrijden voor het einde van de Spaanse La Liga voetbalcompetitie reeds kampioen geworden nadat ze afgelopen zondag dankzij o.a. een hattrick van Lionel Messi met 2-4 van Deportivo wisten te winnen. Het is voor Barcelona de tweede belangrijke titel van dit seizoen nadat ze op 21 april ook al de Copa del Rey met 5-0 van Sevilla wisten te winnen.

FC Barcelona heeft in het jaar dat Iniesta afscheid neemt van de club haar “doblete” binnen wat alweer de achtste in de geschiedenis van de Catalaanse club is. Met de titel van de La Liga competitie wist Barça ook haar 25e competitie titel te winnen. Barcelona wist na 34 gespeelde wedstrijden en voor de El Clásico tegen Real Madrid van komend weekend geen enkele wedstrijd te verliezen, wat ook een record is. Er werd van de 34 gespeelde wedstrijden 26 keer gewonnen en 8 keer gelijk gespeeld maar geen enkel verlies.

In totaal heeft het team van trainer Valverde, die in zijn eerste jaar de “doblete” wist te winnen, 87 doelpunten gemaakt waarvan er 32 van Lionel Messi zijn waarmee de kleine Argentijn de Pichichi (topscorer) van de Spaanse voetbalcompetitie is geworden. Barcelona heeft 86 van de mogelijke 102 punten weten te winnen (84,3%) met 26 keer winst en 8 keer gelijkspel.

Het enige dieptepunt van dit voetbalseizoen is het feit dat ze in een slecht gespeelde wedstrijd niet van Roma wisten te winnen en niet verder zijn gekomen in de Champions League waar ze in de kwartfinale bleven hangen.

El País

Feest en “rúa”

Deze maandag is het dus feest in Barcelona en zullen de spelers van de club triomfantelijk tijdens een “rúa” ofwel parade in een dubbeldeksbus door de stad rijden. De stoet zal om 18 uur beginnen bij het World Trade Center in de haven van de stad (vlakbij het Columbus beeld) en zal eindigen om 22 uur in het Camp Nou.

Het echte feest wordt echter deze maandag niet gehouden maar aanstaande zaterdag wanneer Real Madrid de Catalaanse club komt bezoeken in het Camp Nou. Ongeacht wat er die wedstrijd gaat gebeuren, FC Barcelona is de winnaar van de La Liga 2017/18 en dat wil men graag vieren wanneer de aartsrivaal aanwezig is in eigen huis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken