skip to Main Content
Spaans in de top tien van sexy wereldtalen
123rf

Spaans in de top tien van sexy wereldtalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op de website Big7Travel heeft men de Instagrammende leden gevraagd naar de meest sexy talen op deze planeet. Uit de rij van 50 talen eindigde het Spaans (español) op de 8e plaats, net achter het Frans (7) en voor het accent van het zuiden van de Verenigde Staten (9).

In feite heeft men gevraagd naar de meest sexy accenten maar ondanks dat er ook in Spanje sprake is van verschillende uitspraken van het ‘castellano’ ofwel Spaans (denk aan de accenten wat betreft het Spaans in Andalusië, Catalonië, Galicië en Canarische Eilanden om maar wat voorbeelden te geven) heeft men het Spaans in zijn geheel op de 8e plaats geplaatst.

Dat is op zich geen slechte score aangezien er 50 talen op deze lijst staan en het Nederlands is geëindigd op de 31e plaats. Op de eerste plaats staat het Kiwi dat in Nieuw Zeeland wordt gesproken gevolgd door het Zuid Afrikaans (2), Iers (3), Italiaans (4), Australisch (5), Schots (6) en Frans (7).

Volgens Big7Travel is het Kroatisch de minst sexy taal op de 50e plaats gevolgd door het Roemeens (49), Thais (48), Pakistaans (47) en het Duits (46).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Lieve Spaanse woorden om je geliefde te verrassen[/su_note]

Voorbeelden

Naast de manier van spreken in het Spaans, dat dus voor veel mensen als sexy gezien wordt, zijn er ook sexy woorden of zinnen in het Spaans die gegarandeerd succesvol zijn. Enkele voorbeelden zijn:

 • Amor = liefde
 • Besar = zoenen / kussen
 • Abrazar = omarmen
 • Hacer amor = liefde bedrijven
 • Cariño = schatje / lieveling
 • Te quiero = ik hou van je
 • Enamorado = verliefd
 • Pasión = passie

Lees HIER meer lieve Spaanse woorden en zinnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Vreemd dat Afrikaans op 2 staat, helemaal omdat Nederlands niet verder komt dan plaats 31. Afrikaans zou ook rond die positie moeten staan.

  Persoonlijk vind ik Frans de meest romantische taal, gevolgd door Italiaans en daarna Spaans.

 2. Maakt het nog iets uit of het door mannen of vrouwen gesproken wordt ?
  Ik zou het persoonlijk aardig vinden als mannen Spaans spraken en vrouwen Frans. Dat zou een hoop ruzies en misverstanden voorkomen. 😉

  1. Harde taal? Spaans? Rare opmerking. En ja…dat zeg ik niet alleen omdat ik Spaans ben. Portuguees zeker een mooie taal. Spaans is niet hard. Juist niet. Maar respecteer je mening wel.

  2. Portugees zachter? Portugees heeft zowat meer harde “sch”-klanken dan Nederlands en Duits… Of bedoel je Braziliaans, want Portugees klinkt vooral bruut.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken