Kappers en schoonheidsspecialisten overspoeld met reserveringen in Spanje

Kappers en schoonheidsspecialisten overspoeld met reserveringen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens het recent gepubliceerde de-escalatieplan mogen o.a. kappers, beautycentra, tandartsen en fysiotherapeuten vanaf maandag 4 mei als onderdeel van fase 1 van het vier fasen/stappenplan opengaan voor hun klanten. Maar dat mag alleen op afspraak en met inachtname van alle veiligheids- en hygiënemaatregelen. Blijkbaar is er in Spanje veel vraag naar want de ondernemers zijn overspoeld met reserveringen en hebben praktisch al volle agenda’s voor een tot twee weken.

Het de-escalatieplan stelt onder andere fysiotherapeuten, kappers en schoonheidsspecialisten in staat om op 4 mei met inachtneming van alle hygiënisch- en veiligheidsmaatregelen de activiteiten weer te beginnen. De meeste van de ondernemers zijn echter compleet verrast door de maatregel omdat men in de sector rekening had gehouden met een opening op 11 mei.

Terwijl de medewerkers van kapsalons, beautycentra, fysiotherapeuten, tandartsen en alle andere ondernemers die op afspraak kunnen werken (al is ons onbekend over welke sectoren het precies gaat) overspoeld worden met reserveringen maken zij zich zorgen om hun veiligheid en die van de klanten. 

Zo is er volgens velen een gebrek aan beschermende kleding, handschoenen, mondkapjes en desinfecterende gels. Daarnaast dienen ondernemers maatregelen te nemen om besmetting te voorkomen door plexiglas schermen te plaatsen etc.

Verder maakt men zich zorgen omdat er minder mensen geholpen kunnen worden maar er wel meer kosten zijn waardoor men zich kan afvragen of het wel nuttig en verstandig is om open te gaan. Terwijl men daarover klaagt zijn de meeste ondernemers echter ook blij dat ze weer aan de slag kunnen. 

LEESTIP: Wanneer gaan winkels, bars, restaurants, hotels en stranden open in Spanje?

Volgens het vier stappen/fasenplan van de Spaanse regering mogen kleine ondernemers die op afspraak kunnen werken vanaf maandag 4 mei (fase 0) de deuren openen. Vanaf 11 mei (fase 1) mogen alle winkels en bedrijven opengaan behalve de grote winkelcentra. Er is echter wel een maximum van 30% van de normaal toegestane capaciteit en men dient minimaal 2 meter social distance te garanderen tussen de klanten. 

Twee weken later vanaf ongeveer op 25 mei (fase 2) mogen naast de gewone winkels ook de winkelcentra opengaan maar met een maximum van 40% van de normale toegestane capaciteit en men dient minimaal 2 meter social distance te garanderen tussen de klanten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.