menu: rubrieken, zoeken & meer

Lokale en district lockdowns voor de stad Jaca en het district Cinco Villas in Aragón

Lokale en district lockdowns voor de stad Jaca en het district Cinco Villas in Aragón
Beeld: 123rf (aangepast)

Lokale en district lockdowns voor de stad Jaca en het district Cinco Villas in Aragón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regionale overheid van de autonome regio Aragón heeft de stad Jaca en het district (comarca) Cinco Villas gesloten met een lokale en district lockdown. Het aantal besmettingen is op deze plaatsen weer aan het stijgen en dus komen er restricties.  

Eerder werden door de regionale autoriteiten al de steden Tarazona (Zaragoza) en Fraga (Huesca) in een lokale lockdown geplaatst maar daar komen de stad Jaca (Huesca) en de comarca Cinco Villas (Zaragoza) bij. Het district Litera (Huesca) wordt echter weer geopend.

De lokale lockdown voor Jaca en de district lockdown voor Cinco Villas gaat zaterdag 1 mei om 00 uur in en zal zeker tot 9 mei duren. Naast dat er in- en uitreisverboden gelden voor de getroffen gebieden, moeten de niet-essentiële winkels en horeca in plaats van 22 nu om 20 uur sluiten.

De terrassen mogen maar voor 75% bezet zijn terwijl binnen in bars en restaurants een capaciteit van 30% geldt. Er mogen maximaal 4 personen aan een tafel zitten.

De stad Jaca ligt in de provincie Huesca en heeft circa 13.000 inwoners. De comarca Cinco Villas ligt in de provincie Huesca en bestaat uit 31 gemeenten waar in totaal bijna 31.000 mensen wonen met als hoofdstad Ejea de los Caballeros met meer dan 17.300 inwoners.

Cinco Villas bestaat in totaal uit de gemeenten: Ardisa, Asín, Bagüés, Biel, Biota, Castejón de Valdejasa, Castiliscar, Ejea de los Caballeros, Erla, El Frago, Isuerre, Layana, Lobera de Onsella, Longás, Luesia, Luna, Marracos, Navardún, Orés, Las Pedrosas, Piedratajada, Los Pintanos, Puendeluna, Sádaba, Sierra de Luna, Sos del Rey Católico, Tauste, Uncastillo, Undués de Lerda, Urriés en Valpalmas.

De regionale overheid heeft aangegeven dat ze andere gebieden en plaatsen zoals Calatayud, Barbastro, de Comarca Valdejalón, Monzón en Zaragoza nauwlettend in de gaten houden vanwege het snel stijgend aantal besmettingen.

In Aragón werd op donderdag melding gedaan van 372 nieuwe positieve corona-tests waarvan 320 in de provincie Zaragoza, 37 in de provincie Huesca en 10 in de provincie Teruel. Er liggen in Aragón op dit moment 365 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 63 op de intensive care. 

Bekijk het regionale corona-dashboard HIER .