Lokale en district lockdowns voor de stad Jaca en het district Cinco Villas in Aragón

Lokale en district lockdowns voor de stad Jaca en het district Cinco Villas in Aragón
Beeld: 123rf (aangepast)

Lokale en district lockdowns voor de stad Jaca en het district Cinco Villas in Aragón

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regionale overheid van de autonome regio Aragón heeft de stad Jaca en het district (comarca) Cinco Villas gesloten met een lokale en district lockdown. Het aantal besmettingen is op deze plaatsen weer aan het stijgen en dus komen er restricties.  

Eerder werden door de regionale autoriteiten al de steden Tarazona (Zaragoza) en Fraga (Huesca) in een lokale lockdown geplaatst maar daar komen de stad Jaca (Huesca) en de comarca Cinco Villas (Zaragoza) bij. Het district Litera (Huesca) wordt echter weer geopend.

De lokale lockdown voor Jaca en de district lockdown voor Cinco Villas gaat zaterdag 1 mei om 00 uur in en zal zeker tot 9 mei duren. Naast dat er in- en uitreisverboden gelden voor de getroffen gebieden, moeten de niet-essentiële winkels en horeca in plaats van 22 nu om 20 uur sluiten.

De terrassen mogen maar voor 75% bezet zijn terwijl binnen in bars en restaurants een capaciteit van 30% geldt. Er mogen maximaal 4 personen aan een tafel zitten.

De stad Jaca ligt in de provincie Huesca en heeft circa 13.000 inwoners. De comarca Cinco Villas ligt in de provincie Huesca en bestaat uit 31 gemeenten waar in totaal bijna 31.000 mensen wonen met als hoofdstad Ejea de los Caballeros met meer dan 17.300 inwoners.

Cinco Villas bestaat in totaal uit de gemeenten: Ardisa, Asín, Bagüés, Biel, Biota, Castejón de Valdejasa, Castiliscar, Ejea de los Caballeros, Erla, El Frago, Isuerre, Layana, Lobera de Onsella, Longás, Luesia, Luna, Marracos, Navardún, Orés, Las Pedrosas, Piedratajada, Los Pintanos, Puendeluna, Sádaba, Sierra de Luna, Sos del Rey Católico, Tauste, Uncastillo, Undués de Lerda, Urriés en Valpalmas.

De regionale overheid heeft aangegeven dat ze andere gebieden en plaatsen zoals Calatayud, Barbastro, de Comarca Valdejalón, Monzón en Zaragoza nauwlettend in de gaten houden vanwege het snel stijgend aantal besmettingen.

In Aragón werd op donderdag melding gedaan van 372 nieuwe positieve corona-tests waarvan 320 in de provincie Zaragoza, 37 in de provincie Huesca en 10 in de provincie Teruel. Er liggen in Aragón op dit moment 365 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 63 op de intensive care. 

Bekijk het regionale corona-dashboard HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.