skip to Main Content

Dubbel aantal rijken in Spanje in 2020

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens laatste onderzoeken uitgevoerd door Deloitte, Oxford Economics, Merrill Lynch en Capgemini zal het aantal miljonairs in Spanje in minder dan 10 jaar tijd verdubbeld zijn. Het gaat om de groep rijken die meer dan 20 miljoen euro per jaar verdiend. Dit jaar zijn er volgens deze gegevens 20.000 van deze rijken.

Op dit moment blijft het gemiddelde inkomen per huishouden dalen. In 2009 was het gemiddeld inkomen nog 25.732 euro. Over 2010 zijn de gegevens nog niet gepubliceerd.

Een toenemend aantal mensen haalt het einde van de maand niet meer en kan vaste lasten als huur en elektriciteit steeds moeilijker betalen. 7,7% van de huishoudens heeft hier al problemen mee.

Sinds het begin van de crisis in 2008 is het aantal personen dat volgens Agencia Tributaria (de Spaanse belastingdienst) maandelijks meer dan 600.000 euro verdiend, licht gedaald, terwijl het een feit is dat het aantal rijken aan het groeien is.

Volgens bovengenoemde studie is Spanje nu het 9e land ter wereld wat aantal miljonairs betreft, dat wil zeggen: mensen die meer dan 1 miljoen dollar per jaar verdienen (iets meer dan 700.000 euro).

Opkomende economieën

Na Spanje volgen de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Canada en China. Volgens Deloitte zal er de komende jaren een exponentiële groei zijn van opkomende economieën zoals Brazilië, China, Mexico, India, Maleisië, Polen, Rusland, Taiwan, Turkije, Zuid Korea en Australië.

Tegen die tijd zijn er in Spanje volgens schattingen 600.000 meer personen die de grens van 1 miljoen dollar zullen overschrijden. Dat is een stijging van 57%, volgens een woordvoerder van Deloitte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend