skip to Main Content
Al dagen onrust, rellen en veel politie in Gracia wijk Barcelona

Al dagen onrust, rellen en veel politie in Gracia wijk Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gracia1aBARCELONA – Het is al dagen onrustig in de Gràcia wijk in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. De reden voor al deze onrust en politie acties is de ontruiming van een door krakers bezette oud bankgebouw. Vorige week werd dit gebouw in opdracht van een rechter ontruimd door de politie waarna er elke dag sindsdien problemen zijn geweest.

Mocht je een dezer dagen Barcelona bezoeken is het aan te raden om weg te blijven uit de populaire en alternatieve Gràcia wijk. Het is daar namelijk al dagenlang onrustig waarbij demonstranten, krakers en anti-systemen fanatiekelingen ruzie hebben met de sterk aanwezige Catalaanse politie. Volgens de politie echter zijn het niet zo zeer de krakers die zorgen voor de problemen maar de leden van drie verschillende groepen die bijna altijd diegene zijn die voor oproer zorgen. Veel van de onruststokers zijn door de politie al geïdentificeerd en enkele al gearresteerd.

De reden voor al dit politiegeweld en onrust bij de bevolking in dit deel van Barcelona is het feit dat een rechter opdracht had gegeven voor de ontruiming van een oud bankgebouw waar al jarenlang tientallen krakers woonden. Deze krakers werden gedurende jaren gedoogd door de eigenaar van het gebouw, mede vanwege het feit dat de ex burgemeester Trias van Barcelona gedurende meerdere jaren meer dan 70.000 euro per jaar uit de gemeentekas aan huur betaalde om problemen te voorkomen.

De nieuwe burgemeester Ada Colau, overigens een fel tegenstander van huisuitzettingen, heeft aangegeven geen huur meer te gaan betalen waarna de eigenaar van het oude bankgebouw de rechter inschakelde voor een uitzettingsprocedure.

Sinds dat de politie met redelijk geweld de krakers uit het pand zette is het onrustig in de Gràcia wijk. Er worden regelmatig politie charges uitgevoerd waarna de protestanten met stenen, flessen water en van alles en nog wat naar de agenten gooien. Het is daarom wellicht beter deze wijk over te slaan tijdens je bezoek aan Barcelona – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken