skip to Main Content

Real Madrid viert feest maar rouwt ook om 12 doodgeschoten fans in Irak

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

irak1aVOETBAL – Terwijl Real Madrid deze zaterdag de finale van de Champions League moest spelen en ook won van stadgenoot Atlético Madrid, werden er in een fanclub van de Madrileense topclub in Irak opnieuw 12 mensen doodgeschoten door terroristen. Afgelopen 13 mei werden er niet ver van deze nieuwe aanslag ook al 12 personen om het leven gebracht.

Terwijl Real Madrid zich klaarmaakte voor de penalty’s werden er in Irak opnieuw voetbalfans vermoord. Terwijl de wedstrijd dus nog bezig was kwamen er vier gemaskerde mannen met machinegeweren de Real Madrid fanclub binnen in de Irakese stad Baakouba, zo’n 60 kilometer ten noorden van Bagdad. Het lokaal waar nu opnieuw 12 personen werden doodgeschoten ligt erg dichtbij de Real Madrid fanclub in de stad Balad waar op 13 mei ook al 12 voetbalfans werden neergeschoten.

Nog voor aanvang van de wedstrijd in Milaan richtte de Real Madrid voorzitter zich nog tot de familie van de op 13 mei in Balad doodgeschoten voetbalfans. Helaas moest hij ook na deze wedstrijd, tijdens het feest vieren, ook weer de familie van de nieuwe slachtoffers sterkte wensen.

De Irakese autoriteiten menen dat IS achter deze aanslagen zit maar heeft daar nu nog geen bewijzen voor – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken