skip to Main Content
Britse reisorganisaties sturen ex militairen naar Spanje om vakantiegangers te beschermen tegen IS aanvallen

Britse reisorganisaties sturen ex militairen naar Spanje om vakantiegangers te beschermen tegen IS aanvallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Of we het moeten geloven of niet valt nog te betwijfelen maar de Britse nieuwssite The Olive Press schrijft dat Britse reisorganisaties deze zomer zo’n 100 getrainde ex SAS agenten naar Spanje sturen om de Britse toeristen te beschermen tegen geplande IS aanvallen. Dit nieuws verscheen het afgelopen weekend in The Mail on Sunday die zich weer baseert op het feit dat er een directe link is naar een of meerdere aanvallen van de Islamitische terroristen deze zomer in Spanje.

De Britten zijn bang geworden voor IS aanslagen in Spanje en men zegt dat er bewijzen genoeg zijn dat de Islamitische terroristen een of meerdere aanslagen gaan plegen deze zomer in Spanje. Na de dodelijke aanslag in Manchester vorige week en wat er in 2015 gebeurde op het strand van het Egyptische Sousse waarbij een terrorist met een machinegeweer 30 Britse vakantiegangers doodschoot, wil men nu voorzorgsmaatregelen gaan nemen en hebben de Britse reisorganisaties maatregelen getroffen.

Aanslagen

Om doden te voorkomen onder de vele miljoenen Britse vakantiegangers die deze zomer weer naar Spanje zullen reizen, heeft men 100 getrainde ex SAS beveiligingsagenten naar populaire Spaanse bestemmingen gestuurd. Deze beslissing maakten de grootste reisorganisaties nadat de Britse geheime dienst meent bewijzen genoeg te hebben dat er een of meerdere aanslagen gepleegd gaan worden deze zomer in Spanje. Of dat waar is, is nog te betwijfelen aangezien de Spaanse autoriteiten het terreuralarm niet verhoogd hebben van 4 naar 5 wat er op zou duiden dat er (voorlopig) geen direct gevaar is. Wel circuleerden er via Whatsapp berichten rond met de mededeling dat er aanslagen in Madrid aan zitten te komen maar die werden door de politie aangemerkt als vals.

Bangmakerij

Willen de Britse media de vakantiegangers bang maken door dit soort berichten naar buiten te brengen of wordt er naar sensatie gezocht? Is het allemaal gebaseerd op echte feiten en moeten ook de Spanjaarden en andere buitenlandse toeristen de dreigementen serieus nemen of niet? Voorlopig wil Spanje niet aangeven dat er directe dreigementen zijn voor IS aanslagen in Spanje en dus is het business as usual.

Beveiliging

Volgens The Mail on Sunday is de beveiliging in Groot Brittannië zo aangescherpt na Manchester dat aanslagen in dat land onmogelijk zijn geworden. Britse toeristen die in de zon liggen op de Spaanse stranden zijn dus een makkelijk doelwit. Men houdt in de Britse krant echter geen rekening met de Spaanse politie die tot nu toe goed werk verricht en aanslagen heeft voorkomen, altijd aanwezig is en al honderden IS aanhangers en potentiële terroristen heeft gearresteerd. De IS weet dat Spanje hen op de hielen zit waardoor men waarschijnlijk tot nu toe besloten heeft niets te doen in het land met 75 miljoen buitenlandse toeristen.

SAS agenten

De speciale ex SAS beveiligingsmedewerkers verdienen volgens The Mail on Sunday 500 Britse pond per dag en zijn geplaatst op strategische locaties aan de drukke Costa’s, op de Balearen en Canarische Eilanden. Namen van deze plaatsen zijn niet bekend gemaakt maar wel dat ze hotels, vliegvelden en stranden in de gaten gaan houden, niet bewapend zijn en zelf niet mogen ingrijpen. Als ze iets verdachts zien wordt dit opgenomen op video waarna de Spaanse autoriteiten worden gewaarschuwd. Daarnaast verplaatsen deze ex SAS agenten regelmatig van bestemming om te circuleren in groepen van 12 personen.

Wat vind jij van dit Britse nieuws? Bangmakerij, broodje aap verhaal, realiteit, geweldige actie …

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik lees, De Britten zijn bang geworden voor IS aanslagen in Spanje. Ik heb ook in het verleden gelezen dat de Britten veel problemen veroorzaken, nou als ze wegblijven is dat probleem opgelost. Persoonlijk heb ik niets tegen Britten want de Britten van mijn leeftijd ken ik als zeer correcte medemensen. Maar ook hier geld mijn standpunt dat er op de scholen aandacht besteed moet worden aan de opvoeding. Wat betreft dat er in Spanje geen aanslagen zijn dat is dankzij de Spaanse politie.

 2. Klinkt erg spannend maar is denk ik een hoax, zeker als de Brexit straks een feit is zal Spanje dit echt niet toestaan.

 3. Tot op heden is Spanje gespaard gebleven van aanslagen, en dat is op zich een wonder te noemen. Spanje zit namelijk vol met jihadisten die zich overal verschuilen zowel aan de costa´s als in de kleine dorpjes, en ik vrees dat het een kwestie van tijd zal zijn vooraleer er 1 of meerdere aanslagen zullen gebeuren, zeker omdat IS reeds jaren aan het dreigen is met aanslagen in Spanje. En dat zal de politie, ondanks de ´´honderden´´ arrestaties, niet kunnen tegenhouden.

  1. Hetgeen PeterH schrijft is de nagel op de kop slaan.
   Niets of niemand kan een gek tegenhouden, welteverstaan een opgefokt persoon.
   Deze doen het in alle stilte en blijven, tot de aanslag, uit de schijnwerper.
   Het mooiste voorbeeld is Vietnam, de ene tunnel werd gebombardeerd en er lagen nog drie andere tunnels klaar voor gebruik.
   Een eenmansleger zie je of hoor je niet als ze het niet willen.

  2. Spanje gespaard van aanslagen? U bent wel erg kort van geheugen! Madrid vergeten?

   1. Madrid is al te lang geleden en hoort niet bij de grote reeks aanslagen die de laatste paar jaar gebeurd zijn door IS, en daar gaat het nu over.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken