skip to Main Content

Spanje voetbalfans opgelet: zomer ziet drie El Clásicos tussen Real Madrid en FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Het voetbalseizoen 2016/2017 is nog maar net voorbij in Spanje en de fans kunnen zich nu al weer gaan klaarmaken voor de wedstrijd waarvoor bijna iedereen wel thuis blijft, de El Clásico tussen aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona. De Catalanen hebben net de Copa del Rey op naam weten te schrijven en Real Madrid heeft nog kans om deze zaterdag de Champions League te winnen maar beide teams zullen een korte zomerstop hebben.

In Spanje en ver daarbuiten is dé voetbalwedstrijd die tussen Real Madrid en FC Barcelona, ook wel bekend als El Clásico of Klassieker. Dit is altijd een spannend duel tussen Spanje’s beste en grootste voetbalclubs en daarnaast de beste teams van de wereld. Ondanks het feit dat het nieuwe voetbalseizoen in Spanje pas ergens tegen het einde van augustus zal beginnen, zullen beide teams toch drie keer tegenover elkaar staan in juli en augustus.

Miami

De eerste keer dat beide clubs elkaar gaan treffen is tijdens de International Champions Cup op zaterdag 29 juli waarbij Madrid en Barcelona elkaar in Miami (VS) zullen treffen tijdens een “vriendschappelijke” wedstrijd. Het is voor het eerst dat beide Spaanse grootmachten tegenover elkaar staan op Amerikaans grondgebied. De wedstrijd wordt gespeeld in het Hard Rock stadion in Miami en zal beginnen om 19.30 uur lokale tijd wat dus om 01.30 uur Spaanse tijd is, in de nacht van 30 juli (zaterdag op zondag).

Supercup

Naast deze Klassieker op Amerikaanse bodem zullen beide teams ook in augustus in de Spaanse Supercup tegenover elkaar staan, FC Barcelona als winnaar van de Copa del Rey en Real Madrid als winnaar van de Spaanse La Liga voetbalcompetitie. De datum van deze wedstrijd, die overigens uit een thuis- en uitwedstrijd bestaat, is nog niet bekend. Bij deze Spaanse Supercup is FC Barcelona de grote favoriet, al is het maar omdat de Catalanen nu 12 titels in handen hebben en Real Madrid slechts 9.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Hallo Remco,
  aanstaande zomer ben ik in Spanje en wil graag de supercup bijwonen tussen Barcelona en Real Madrid. Nu probeer ik kaartjes te kopen, maar dit gaat via allerlei tussenhandelaren die de prijs aardig opschroeven.
  Ik ben op zoek naar de officiele site(s) waar ik twee kaartjes kan kopen. Zou jij misschien aan kunnen geven welke site(s) dit is/zijn.
  Alvast bedankt voor je reactie.

  Gr Rob Zwart

  1. ok, de kaarten zijn nu alleen nog in de voorverkoop voor leden van beide clubs en kaarthouders. Voor het algemene publiek gaan de kaarten vanaf 5 juli in de verkoop via Ticketmaster: http://apc.ticketmaster.es/stk/nws/html/checkoutRedirectTkm.html?sessionEventId=15753286&familyId=3 en http://www.ticketmaster.es/artist/fc-barcelona-futbol-entradas/27964 Eens kijken of je hier geluk hebt. Ticketmaster is een gerenomeerd en betrouwbaar bedrijf. Via de websites van FC Barcelona en Real Madrid zijn alleen VIP arrangementen te koop vanaf pak en beet 600 euro 😉

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken