skip to Main Content
De Lidl stopt met plastic boodschappen tasjes in Spanje
Lidl.es

De Lidl stopt met plastic boodschappen tasjes in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Lidl Spanje stopt met plastic tasjes

Lidl.es

MADRID – Voor het einde van 2018 zal de Duitse supermarktketen Lidl stoppen met het verkopen van plastic boodschappentasjes in de meer dan 550 winkels in Spanje. De Lidl wil daarmee alvast vooruitlopen op het algemene verbod op plastic zakjes en tasjes in 2020. Er is binnen Spanje en Europa een algemene discussie gaande over het weggooi plastic zoals tasjes en zakjes waarbij er steeds meer verboden zullen gaan komen de komende jaren.

Voor de Lidl is het opgeven van de plastic boodschappentasjes een goede reclamestunt en uiteraard een teken van hun streven milieuvriendelijker te worden maar de Duitse keten zal daardoor ook jaarlijks 1,5 miljoen euro minder gaan verdienen. De Lidl verkocht jaarlijks in Spanje zo’n 100 miljoen plastic zakjes en tasjes die tegen lage bedragen (0,005 euro) verkocht werden waarmee de Duitse keten, net zoals andere supermarkten, ook goed geld verdient.

De eerste

In ieder geval is de Lidl in Spanje de trendsetter met het stoppen met plastic boodschappen tasjes in de winkels aangezien andere ketens zoals de Mercadona en Carrefour ook al plannen hebben aangekondigd om het plastic te gaan verminderen maar nog niet zo snel gehandeld hebben. Lidl is in Spanje ook al de eerste supermarktketen die alleen nog maar eieren verkoopt van kippen die niet in kooien leven.

Alternatieven

Nu de plastic boodschappentasjes eind dit jaar niet meer te vinden zullen zijn in de Lidl winkels moeten er alternatieven komen. In 2010 introduceerde de Lidl al de rafia (synthetische vezels) tassen die hergebruikt kunnen worden en in september 2017 introduceerde de Lidl de papieren tassen als duurzame oplossing. Deze papieren tassen zijn sinds het begin van dit jaar in heel Spanje te vinden. De rafia tassen zijn echter wel duurder aangezien deze 0,50 euro kosten de plastic tasjes slechts 0,05 euro. Er wordt ook gekeken naar een alternatieve goedkopere versie van gerecycled plastic.

Mercadona is ook al begonnen met het testen van papieren tassen in twee formaten en ook kartonnen dozen. Daarnaast heeft ook de Mercadona al jaren de bekende rafia tassen die door de klanten niet alleen gebruikt worden voor de dagelijkse boodschappen maar ook voor andere doeleinden.

De topman van de Lidl supermarkten in Spanje heeft ook al aangegeven dat ze naar een goed alternatief op zoek zijn voor de plastic zakjes die gebruikt worden bij o.a. de groente en fruitafdeling. Zodra daar een oplossing voor is gevonden en dit uitvoerig getest is zal de Lidl ook daar veranderingen in gaan aanbrengen.

Balearen

Overigens is de Lidl op de Balearen eilanden al begonnen met het stoppen van de verkoop van plastic boodschappentasjes. De 23 winkels die de Lidl op de balearen heeft hebben vanaf begin deze week geen plastic weggooi zakjes meer in de winkels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Lidl kan steeds vaker op mijn klandizie rekenen. Meer biologische produkten en nu ook de tasjes afgeschaft( bijna), die ik toch al niet gebruik. Gewend eigen tassen mee te brengen, en dozen gewoonlijk in de auto om boodchappen in op te slaan. Zo kan iedereen die met de auto komt, toch de meesten, wat milieuvriendelijker boodschappen doen.
    .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken