Met corona besmette man vliegt naar Lanzarote: 36 passagiers in quarantaine

Met corona besmette man vliegt naar Lanzarote: 13 passagiers in quarantaine
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LANZAROTE – Een inwoner van Lanzarote die op bezoek was in Ciudad Real in Castilla-La Mancha en uiteindelijk van Madrid-Barajas naar het Canarische Eiland Lanzarote vloog, heeft ervoor gezorgd dat 13 andere passagiers gedurende 14 dagen in quarantaine moeten en er 2 passagiers uit voorzorg met corona-symptomen opgenomen zijn genomen in een ziekenhuis. Dit bewijst eens te meer dat het virus ondanks alle versoepelingen nog niet is verdwenen.

Tijdens de vlucht van Madrid naar Lanzarote werden de speciale corona-protocollen geactiveerd en werd contact opgenomen met de man. De man in kwestie bleek in Ciudad Real in Castilla-La Mancha bij familie op bezoek te zijn geweest en uiteindelijk positief getest te zijn op het coronavirus nadat zijn moeder, die als gevolg van kanker overleed, ook positief getest was op het coronavirus.

De man wachtte niet op de uitslag van zijn test en besloot voortijdig naar Lanzarote terug te keren. De man die voor paniek zorgde in het vliegtuig naar Lanzarote had geen direct contact met zijn overleden moeder maar wel met zijn vader, broer en zus die ook met het coronavirus werden besmet.

De gezondheidsdiensten van Castilla-la Mancha probeerden contact op te nemen met de man in kwestie maar dat lukte niet. Uiteindelijk kon een zus van de besmette man hem wel bereiken tijdens de vlucht waarna de man zelf het personeel verwittigde dat hij met het coronavirus besmet is. Overigens is de zus van deze man ook besmet met het coronavirus en stond zij op het punt om naar het buitenland te vliegen.

In het vliegtuig werden meteen maatregelen genomen en de man werd apart geplaatst. Eenmaal bij het vliegveld van Lanzarote aangekomen werden verdere maatregelen genomen. Er werden tests uitgevoerd bij diverse andere passagiers die dichtbij de man in het vliegtuig zaten die ook eenmaal op Lanzarote 14 dagen verplicht in quarantaine moeten in afwachting van de testresultaten. Twee personen zijn in het plaatselijke ziekenhuis opgenomen met symptomen die met het coronavirus gepaard gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.