Ken jij deze SpanjeRecepten al? Leer ze zelf maken met ons overzicht!

Ken jij deze SpanjeRecepten al? Leer ze zelf maken met ons overzicht!
Beeld: ai-beeld / redactie

Ken jij deze SpanjeRecepten al? Leer ze zelf maken met ons overzicht!

Op onze website SpanjeVandaag worden regelmatig heerlijke Spaanse recepten gedeeld die de diversiteit en rijkdom van de Spaanse keuken laten zien. Van hartige voorgerechten tot zoete desserts, deze recepten brengen de authentieke smaken van Spanje rechtstreeks naar jouw keuken. Hieronder een overzicht van 12 populaire SpanjeRecepten. Smakelijk eten!!

Patatas bravas, bestaat uit knapperige aardappelblokjes geserveerd met een pittige tomatensaus. Spaanse kroketten, gevuld met bechamel en vaak met ham of kip, zijn een geliefd hapje bij velen. De beroemde tortilla de patatas, een omelet met aardappelen en uien, is een simpel maar heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. Garnalen in knoflook, bekend als gambas al ajillo, zijn een smaakvolle en snelle tapa die de perfecte start is voor elke maaltijd.

Naast deze hartige gerechten biedt SpanjeVandaag ook recepten voor verrukkelijke Spaanse desserts. Churros, gefrituurde deegstengels die vaak met suiker worden bestrooid en geserveerd met warme chocoladesaus, zijn een favoriet bij jong en oud. Milhojas, een delicate laagjescake gevuld met room of custard, toont de verfijnde kant van de Spaanse banketbakkerij. Crema catalana, vergelijkbaar met de Franse crème brûlée, heeft een heerlijke custardbasis met een knapperige suikerlaag bovenop.

gambas ajillo
SpanjeRecept: garnalen in knoflook of ‘gambas al ajillo’
Een van de populairste tapas in Spanje zijn de ‘gambas al ajillo’ ofwel de garnalen in knoflook, maar wat is dat precies en hoe kun je dat zelf thuis maken om een lekkere Spaanse sfeer te creëren.
logo1 1www.spanjevandaag.com
migas
SpanjeRecept: de heerlijke migas met broodkruimels en andere ingrediënten
Migas is een traditioneel gerecht dat in praktisch heel Spanje op verschillende manieren bereid wordt en wordt gegeten, maar bestaat altijd uit broodkruimels en diverse andere ingrediënten zoals chorizo, ei en druiven.
logo1 1www.spanjevandaag.com
crema catalana
SpanjeRecept: de Crema Catalana als heerlijk zoet Spaans dessert
Als je vaak in Spanje komt dan zul je ongetwijfeld wel eens de ‘Crema Catalana’ hebben gegeten, maar wat is het verschil met de Franse ‘Crème brûlée’ en wat zijn de ingrediënten en is de bereiding van de Spaanse variant.
logo1 1www.spanjevandaag.com
leche frita 1
SpanjeRecept: Leche Frita, het verrukkelijke Spaanse paasdessert
Tijdens de Semana Santa of Heilige Week in Spanje wordt traditioneel een verrukkelijk recept genaamd ‘leche frita’ gegeten, maar wat is dat, wat zijn de ingrediënten en hoe wordt deze bereid?
logo1 1www.spanjevandaag.com
ensaladilla rusa
SpanjeRecept: de populaire ‘ensaladilla rusa’ als tapa-gerecht
Er zijn veel recepten te bedenken voor de populaire tapas, maar een van hen is de ‘ensaladilla rusa’ die door veel personen wordt vergeleken met huzarensalade, maar niet hetzelfde is. Bereid het thuis met ons SpanjeRecept!
logo1 1www.spanjevandaag.com
pulpo gallega
SpanjeRecept: leer ‘pulpo a la gallega’ bereiden als zomerse tapa
Ongetwijfeld hebben de meeste lezers al eens de populaire ‘pulpo a la gallega’ gegeten als tapa in Spanje, maar met ons SpanjeRecept kun je het nu ook thuis bereiden met verse, bevroren of octopus uit blik.
logo1 1www.spanjevandaag.com
albondigas
SpanjeRecept: heerlijke ‘albondigas’ gehaktballetjes als tapa
Er zijn tapas gerechten zoals patatas bravas, pulpo en croquetas die het altijd goed doen, net zoals ons SpanjeRecept deze week, de ‘albondigas’ of gehaktballetjes, dit keer in traditionele tomatensaus.
logo1 1www.spanjevandaag.com
milhojas
SpanjeRecept: de Spaanse tompoes of ‘milhojas’ als dessert of bij de koffie
De Nederlandse tompoes in verschillende kleuren is natuurlijk niet te evenaren, maar de Spaanse ‘milhojas con crema de vainilla’ komt toch aardig in de buurt. Dit is het SpanjeRecept voor deze zoete lekkernij.
logo1 1www.spanjevandaag.com
huevos rotos
SpanjeRecept: de combinatie van ei, aardappel en serranoham in ‘huevos rotos’
Heb je zin een stevige maaltijd of voorgerecht, probeer dan eens de ‘huevos rotos’ of de gebroken eieren bestaande uit aardappelen, eieren en Spaanse ham, zoals in ons SpanjeRecept om het zelf thuis te bereiden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
patatas bravas 1
SpanjeRecept: de populaire en lekker pittige ‘patatas bravas’
De patatas bravas is een van de bekendste Spaanse tapas bij de buitenlanders, en niet voor niets want het is gewoon lekker Spaans. Leer hoe je deze ‘wilde aardappelen’ thuis kunt maken met ons SpanjeRecept.
logo1 1www.spanjevandaag.com
churros 1
SpanjeRecept: de altijd lekkere ‘churros con chocolate’
Wie kent ze niet: churros con chocolate, die heerlijke gefrituurde deegsnacks die weliswaar ook in Nederland en België te vinden zijn, maar toch het beste in Spanje gegeten kunnen worden. Dit is ons SpanjeRecept.
logo1 1www.spanjevandaag.com
kroketten recepten
SpanjeRecepten: Spaanse ham, vis, kaas, champignons en vleeskroketten
Op 16 januari Internationale Krokettendag kijken we in onze rubriek SpanjeRecepten naar de populairste ‘croquetas’ in Spanje en zien we hoe je de Spaanse ham, vis, kaas en champignons kroketten ook thuis kunt maken.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud