skip to Main Content

Catalaanse politie stuurt laatste 15M kampeerders Plaza Catalunya naar huis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De Mossos d’Esquadra politie heeft de laatste protesterende 15M kampeerders op de Plaza Catalunya verwijderd. De politie had in totaal zo’n 500 agenten klaarstaan om eventuele problemen de kop in te drukken maar zover kwam het gelukkig niet. De tientallen overgebleven kampeerders op het centrale plein in Barcelona hadden al weken geleden de steun van de originele 15M beweging verloren en voerden op eigen houtje nog protest tegen de regering en eigenlijk alle Spaanse politiek.

Voordat de politie tot actie overging waarschuwden de agenten de actievoerders door middel van oproepen. De kampeerders kregen 15 minuten om hun kamp en tenten te verlaten voordat de agenten geweld zouden gebruiken. Na ongeveer 30 minuten verlieten de meeste actievoerders vrijwillig maar gedwongen hun tenten maar bleef een klein groepje achter die niet van plan waren weg te gaan en aan de eisen van de politie toe te geven. Na een korte vergadering werd uiteindelijk door hen toch besloten om het kamp te verlaten zodat de hele ontruiming passief verliep.

Nadat de actievoerders weg waren gegaan begonnen tientallen gemeentelijke stadsmedewerkers met de schoonmaak. Tenten, banken, ijskasten etc. moesten verwijdert worden, allemaal spullen die door de actievoerders werden achtergelaten. Ook dit gaat tegen de gedachtengang van de 15M beweging in die bij hun ontruimingen alle rotzooi zelf opruimden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend