skip to Main Content
Spaanse belastingdienst publiceert lijst met grootste wanbetalers van het land

Spaanse belastingdienst publiceert lijst met grootste wanbetalers van het land

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wanbetalers1aMADRID – De Spaanse belastingdienst “Hacienda” heeft deze donderdag opnieuw een lijst gepubliceerd met daarop meer dan 4.700 wanbetalers. Het gaat daarbij om zowel personen alsook bedrijven die hun belastingzaken niet op orde hebben en de belastingdienst nog miljoenen euro’s moeten betalen. Het is de tweede keer in zes maanden tijd dat Hacienda een lijst met wanbetalers publiceert, dit deed men ook al op 24 december vorig jaar.

Toeval of niet, de Spaanse belastingdienst heeft zowel in december vorig jaar alsook nu in juni slechts enkele dagen na verkiezingen een lijst gepubliceerd met daarop de wanbetalers van het land. In december waren er verkiezingen op 20 december en vier dagen later op 24 december werd een lijst gepubliceerd. Nu is het 30 juni en afgelopen zondag 26 juni waren er weer verkiezingen in het land, dus vier dagen eerder. Waarschijnlijk wil de Spaanse belastingdienst op deze manier het Spaanse volk laten zien hoe hard ze hun best doen om wanbetalers op te speuren.

Op de 95 pagina’s tellende lijst staan 4.432 rechtspersonen en 336 personen die voor een totaal aan 15,7 miljard euro aan belasting verschuldigd zijn, dat is 0,7% meer dan in december vorig jaar. Onder de wanbetalers bevinden zich bekendheden, grote bedrijven en sportclubs waaronder eerste divisie voetbalteams.

Onder de rechtspersonen vallen ook bedrijven zoals bouwondernemingen en reisbureaus maar ook voetbalclubs en andere sportverenigingen. Grote namen in Spanje zoals Polaris World, Reyal Urbis, Nozar, Prasa, Martinsa Fadeza en Grupo Rayet zijn tientallen miljoenen schuldig aan de Spaanse belastingdienst. Daarnaast staan er bedrijven op de lijst die al failliet zijn verklaard maar nog wel belastingen schuldig zijn zoals Cantoblanco, Pescanova, Aurgi, Sniace en Victoria y Lucchino.

Wat betreft voetbalteams staan de clubs Salamanca, Recreativo de Huelva, Murcia, Mérida, Alicante en Racing de Santander op de lijst. In principe zijn andere grote clubs als Real Madrid en FC Barcelona ook nog steeds belastingen verschuldigd maar het is niet bekend waarom deze niet op de lijst voorkomen.

Als gekeken wordt naar personen dan vallen de volgende namen op, Dani Pedrosa, Gabi Milito, ex Real Madrid president Lorenzo Sanz en ex Valencia president Vicente Soriano of de inmiddels ex FC Barcelona speler Dani Alvez. In alle gevallen gaat het om bedragen hoger dan 1 miljoen euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken