skip to Main Content
Al meer dan 1.200 hectare natuur verwoest door bosbrand in de provincies Valencia en Castellón

Al meer dan 1.200 hectare natuur verwoest door bosbrand in de provincies Valencia en Castellón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – A dagenlang woedt er een grote bosbrand in de Sierra Calderona, een natuurgebied op de grens tussen de provincie Valencia en Castellón in de deelstaat Comunidad Valenciana. De brand ontstond enkele dagen geleden door waarschijnlijk diverse blikseminslagen die gemakkelijk de droge bomen in lichterlaaie konden zetten. Sindsdien is men met man en macht op de grond en in de lucht bezig om de vlammenzee te bestrijden maar tot op heden is dat nog niet succesvol gelukt.

Volgens de Spaanse media is er geen gevaar voor de bewoners van dit gebied aangezien de brand haar verwoestende werk verricht in een stuk bos/natuur ver weg van de bebouwde kom. 80% van het getroffen natuurgebied bevindt zich binnen de gemeentegrens van Segorbe maar ook natuur en bos in de gemeenten Sonejo en Altura zijn de dupe van deze brand. Inmiddels is er al meer dan 1.200 hectare natuur verwoest door de vlammenzee die makkelijk haar verwoestende werk kan verrichten vanwege de extreme hitte, de luchtvochtigheidsgraad en de wind die met 40 tot 50 kilometer over de regio raast.

Er zijn inmiddels honderden brandweermannen en militairen bezig om de brand op de grond en met 25 helikopters en vliegtuigen onder controle te krijgen. Koste wat kost wil men voorkomen dat de wind de vlammenzee richting de bewoonde wereld duwt wat een nog grotere ramp zou zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Zit redelijk in de buurt ongeveer 40 km, vliegen al enkele dagen helikopters en blusvliegtuigen over ons huis heen en weer volg het nieuws ook op de spaanse media. Gelukkig heeft het vanmorgen geregend!!

 2. Prima informatief stuk.Ik lees jullie nieuwsbrief en Site altijd met veel plezier.
  Wellicht om wat meer dialoog met jullie lezers te krijgen 1 maal per week een stelling waar mensen hun mening kunnen geven. Dan krijg je ook wat beter inzicht in het profiel en herkomst van je lezers, dat is ook belangrijk voor de advertentie verkoop.
  Groet,
  Hans Janssen
  gepensioneerd uitgever
  Monte Pego

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken