skip to Main Content
Een van de op Mallorca aangehouden Jihadisten bereidde aanslag voor in de gemeente Inca

Een van de op Mallorca aangehouden Jihadisten bereidde aanslag voor in de gemeente Inca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Opnieuw was de politie er op tijd bij om een waarschijnlijke dodelijke aanslag van een islamitische extremist ofwel een jihadist in Spanje te voorkomen. In totaal werden er deze week bij een internationale actie vier jihadisten aangehouden op het eiland Mallorca en nu blijkt dat een van hen van plan was een zelfmoordaanslag te plegen op het gemeenteplein van de gemeente Inca. Twee weken geleden arresteerde de politie ook al een jihadist in Madrid en ook hij was bezig met de voorbereidingen van een aanslag.

De vier verdachte terroristen werden de afgelopen week op Mallorca opgepakt en waren in opdracht van Daesh en IS van plan om dood en verderf te zaaien met een zelfmoordaanslag in de gemeente Inca. Volgens de onderzoeksrechter was het de bedoeling om op het gemeenteplein van Inca een bom tot ontploffing te brengen waardoor er wellicht tientallen mensen gedood of verwond zouden worden.

De vier aangehouden islamitische terroristen werden samen met diverse andere verdachten in Duitsland en Groot Brittannië opgepakt. De aanhoudingen op Mallorca gebeurden in de gemeenten Inca (2), in Ariany en in Binissalem. Direct na de aanhoudingen werden de vier verdachten per helikopter overgebracht naar de gevangenis in Madrid waar ze worden ondervraagd. Hierbij is dus gebleken dat men al in een vergaand stadium was van de mogelijke aanslag in Inca.

Veel meer informatie is er nog niet naar buiten gebracht door de autoriteiten, dit omdat het onderzoek nog loopt en men hoopt meer verdachten te kunnen arresteren. Er is in ieder geval al een naam van een van de verdachten bekend gemaakt waarbij het gaat om Abderrahman Farid die bekend staat als ronselaar en als geestelijke leider van het viertal. Hij was het die de bijeenkomsten regelde, nieuwe jongeren probeerde te ronselen en de opdracht zou geven hebben tot de mogelijke zelfmoordaanslag.

Sinds dat Spanje een terreuralarm niveau 4 heeft, ingesteld in juni 2015, hebben de Spaanse autoriteiten zo’n 178 jihadisten aan weten te houden. Het merendeel van hen zit nog vast waarbij de onderzoeken naar hen nog lopen. De Spaanse politie en veiligheidsdiensten hebben in de zomermaanden hun activiteiten versneld waarbij men al voordat er ook maar een terrorist de kans kan krijgen om iets fouts te doen gearresteerd wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Best Carla Peeters: beter jouw bronnen checken want je zit er glad naast. En verder zouden we er beter aan doen niet steeds weer verontschuldigingen aan te brengen in de zin van “zo zijn ze niet allemaal en zo is de islam niet…”. Rellen met moslims in Antwerpen, Luik, Parijs, Gent, Aalst, Amsterdam, Londen, Birmingham, Berlijn…. Moet er nog zand zijn?

  1. Even correctie. Noemt U dat in de genoemde steden “rellen met moslims”? Dat waren pure aanslagen met tientallen doden en gewonden! Ik dacht dat er genoeg zand was in de gebieden waar deze terroristen vandaan komen en naar terug getransporteerd zouden moeten worden. Maar ja, wie binnen binnen, binnen binnen. Dat is het beleid van de door niemand gekozen EU. Dat zo veel mensen het BEU (Brusselse Ellende Unie) zijn, helpt tot nu toe weinig.

 2. ja groot gelijk Carla, waar gaat dat naartoe???? nergens
  ben zeker dat dit nooit kan gestopt worden, na die vier aanhoudingen staan er honderden klaar om aanslagen te plegen en het zal ze lukken hoor, niet vandaag dan morgen, niet in Spanje dan in andere landen maar aanslagen komen er zeker….jammer voor al dat leed

 3. Beste redactie,

  Laat ik het nog steeds niet snappen, al dat leed, ook aan eigen islamitische bevolking onder het mom van de ISLAM…..en dan te bedenken dat de Islam een geloof is wat in de 4e eeuw ontstaan is na idee van het nieuwe testament! en het nieuwe testament gebaseerd is op het oude testament en de leer van de Joden…..waarom zoveel haat, Het gaat er naar mijn mening in het leven maar om 1 ding, gelukkig zijn, dat kan toch nooit afgedwongen worden met haat en wapens…..waar gaat de wereld naar toe????

   1. Ja, ik kon de correlatie qua tijd ook niet volgen. Beter nog, de hele correlatie is niet te volgen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken