skip to Main Content
Inwoners van de Balearen eilanden kunnen voor minder dan 28 euro naar de andere eilanden vliegen

Inwoners van de Balearen eilanden kunnen voor minder dan 28 euro naar de andere eilanden vliegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Vanaf donderdag is het mogelijk voor de ingeschreven inwoners van de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera om voor minder dan 28 euro heen en terug te vliegen tussen de verschillende eilanden. De Spaanse overheid heeft daarmee een belofte waargemaakt door de residentenkortingen (descuento de residente) te verhogen van 50% naar 75% waarbij de klant slechts een vierde van een ticket betaald en de overheid de rest. Binnenkort zal deze 75% kortingsregeling ook van kracht worden op de Canarische Eilanden.

Donderdag was het de eerste dag dat de vliegtickets met kortingen voor ingeschreven inwoners van de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera in de verkoop gingen. Er werden tickets gevonden voor slechts 14, 16, 18 en 20 euro heen en terug (retour ofwel ida y vuelta) zoals van Mallorca naar Ibiza of van Menorca naar Mallorca. Formentera is het enige eiland waar geen vliegveld te vinden is waardoor men dus op Ibiza moet vliegen en verder moet reizen met de boot.

Resident

Om gebruik te kunnen maken van de residentenkortingen dient men dus een ingeschreven inwoner te zijn ofwel je moet “empadronado” zijn op een van de vier eilanden. Dit geldt dan zowel voor de Spanjaarden die ingeschreven inwoners zijn van de eilanden maar ook voor buitenlanders die als ingeschreven inwoner geregistreerd staan. Nederlanders en Belgen die officieel resident zijn van de eilanden hebben dus ook recht op kortingen op vluchten tussen de verschillende eilanden.

Bij het online boeken van een vliegticket dient men te kiezen voor de korting van ingezetene waarna de korting wordt toegepast. Het is daarbij altijd nodig om op het vliegveld een bewijs van inschrijving in het gemeentelijke bevolkingsregister (certificado de residencia) te laten zien, een geldige DNI (ID kaart) of paspoort voor de Spanjaarden en een geldige Tarjeta de Residencia en/of paspoort voor de buitenlandse ingezetenen.

Weinig vluchten

Op dit moment is het vliegen tussen de Balearen eilanden erg lastig aangezien Air Nostrum en Air Europa de enige vliegmaatschappij zijn die vluchten aanbiedt. Retour vliegen op eenzelfde dag is niet mogelijk aangezien er geen vluchten genoeg zijn en vliegen tussen eilanden moet bijna altijd met een tussenstop op Mallorca gebeuren omdat er bijvoorbeeld van Menorca naar Ibiza geen directe vluchten zijn. De 75% kortingen gelden overigens ook voor de bootreizen tussen de eilanden waarbij Balearia y Trasmediterranea de enige twee ferrymaatschappijen zijn die routes varen tussen de vier eilanden.

Maximumprijzen

De nieuwe regeling geeft aan dat er geen minimumprijzen zijn voor de residenten maar wel maximumprijzen van 28 euro voor een retour ticket. De 50% kortingsregeling blijft nog wel gelden voor de inwoners van de eilanden die naar het Spaanse vasteland willen vliegen of varen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken