skip to Main Content
Gemeente Madrid gaat deze zomer 320 straten opnieuw van asfalt voorzien
20 Minutos

Gemeente Madrid gaat deze zomer 320 straten opnieuw van asfalt voorzien

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuw asfalt op 320 straten in Madrid

20 Minutos

MADRID – De komende zomermaanden wordt er in het snikhete Madrid keihard gewerkt om 320 straten opnieuw van asfalt te voorzien. Het is voor Madrid de grootste actie ooit wat betreft het asfalteren van de stad. Er wordt speciaal gekozen voor de maanden juli en speciaal augustus omdat het dan vele malen rustiger is met het autoverkeer in de hoofdstad van Spanje.

De gemeente Madrid gaat 40 miljoen euro uitgeven om 320 straten in de stad van nieuw asfalt te voorzien. Maandelijks ontvangt de gemeente onder leiding van burgemeester Manuela Carmena meer dan 3.000 klachten over de staat van wegen in de stad en dus is het nu tijd om te handelen.

Er zijn door de specialisten keuzes gemaakt om 320 wegen in 21 wijken van Madrid, inclusief delen van de M30 snelweg en tunnels opnieuw te asfalteren. In totaal gaat het om 2.364.847 m2 aan wegdek, bijna het dubbele van vorig jaar toen er ook al meer dan 100 straten van nieuw asfalt werden voorzien.

Enkele van de straten die vernieuwd gaan worden zijn de Gran Vía, Atocha, Toledo, Goya, Alcalá, Velázquez, Avenida de Barcelona, Paseo de Santa María de la Cabeza, Alberto Alcocer, Avenida de Abrantes, Marcelo Usera, Méndez Álvaro, Camino de Vinateros en Arturo Soria. Ook de tunnels Bailén, Azca, Cuesta de San Vicente en die van Alfonso XII worden voorzien van nieuw asfalt.

Er wordt op de wegen die opnieuw worden geasfalteerd een beter materiaal gebruikt waardoor de wegen meer druk aan kunnen, beter bestand zijn tegen de extreme weersomstandigheden en in plaats van 15 jaar nu 20 jaar mee moeten gaan. Het gaat de gemeente in ieder geval 40 miljoen euro kosten om de wegen te verbeteren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken