skip to Main Content
Vliegtickets van Nederland naar Spanje kunnen duurder worden vanwege nieuwe vliegbelasting
123rf

Vliegtickets van Nederland naar Spanje kunnen duurder worden vanwege nieuwe vliegbelasting

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederland wil vliegtaks op vluchten naar o.a. Spanje

123rf

MADRID – Als het aan de Nederlandse overheid ligt moeten vliegreizigers als ze vanuit Nederland naar Spanje of waar dan ook vliegen een extra vliegbelasting gaan betalen. Vluchten binnen Europa zouden een vliegtaks moeten krijgen van 3,80 euro terwijl dat op vluchten buiten Europa oploopt naar 22 euro. De extra belasting geldt alleen voor vluchten die vertrekken uit Nederland dus niet voor de terugreis naar Nederland.

Het plan van de Nederlandse regering valt binnen het beleid van “de vervuiler betaalt” waarbij de overheid denkt dat deze extra belasting niet zal leiden tot minder vliegreizen. De luchtvaartmaatschappijen, vliegvelden en reisorganisaties zijn echter fel tegen een vliegtaks en zien omzetverlies, banenverlies en veel meer problemen.

Volgens de regering worden vliegtickets voor met name vertrekken vanaf Schiphol duurder omdat er weinig capaciteit is. Vanwege die hogere prijzen kunnen luchtvaartmaatschappijen zelf voor de extra belasting kosten opdraaien en merkt de reiziger er niets van.

De extra vliegtaks moet in 2021 worden ingevoerd waarbij er binnen Europa nog steeds wordt onderhandeld over een uniforme vliegbelasting binnen de Europese landen. Want, zo meent de Staatssecretaris, het is vreemd dat reizen per auto, bus en trein wel wordt belast maar het vliegen niet terwijl het vliegen wel een grote impact heeft op het milieu.

Er zijn landen zoals Zweden en Duitsland die al een soortgelijke taks hebben ingevoerd. Nederland wil de beslissing over een uniforme vliegtaks binnen de EU voor zijn met een eigen vliegbelasting.

Het is overigens niet de eerste keer dat men in Nederland met een extra belasting voor de vliegtuigpassagiers op de proppen komt. Deze bestond ook al tussen 1 juli 2008 en 1 juli 2009 toen men binnen Europa een vliegtaks moest betalen van 11,25 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Hier gaan we zelf niets voor betalen. Uch.. laten we gaan stimuleren dat mensen individueel met de auto de grens over gaan..

 2. De 21 ste eeuw. Een lach een traan en een verborgen leugen.
  De doelstelling die positieve vooruitgang genereert is zoek geraakt.
  Waar ligt de kern van het probleem.? Inderdaad bij visieloze stilzitters.

  Kortzichtig en vooral getoetst op eigen verrijking .
  Dat er veel fout zit in regeringen is wel duidelijk merkbaar.
  Eens loopt de boel muurvast.
  Hopelijk komt het niet zover en heeft de politiek in het algemeen het licht gezien en mijdt men eerdere gemaakte fouten in het verleden.

  Nuchter bekeken is de politiek waar ook ter wereld een grote blokkade die alles tegenhoudt.
  Een gezonde maatschappij zonder corruptie heeft geen politiek nodig. Politiek is een groot geldmonster en kent geen grenzen.
  Een vage verborgen kern die achter de schermen onheil pleegt.

  Nieuwe technologieen worden kunstmatig tegen gehouden voor lucratieve winsten. Hoe ver heen zijn deze blinde onkundige creaturen .
  Een tijd verspilling die stoppen moet weg met die ouderwetse inslag.
  Het is hoog tijd voor positieve veranderingen op deze planeet Aarde,

 3. In België denkt men in dezelfde richting maar het heeft niets te maken met ‘de vervuiler betaalt’.
  Als onze overheid iets vindt dat vervuilt of de gezondheid schaadt dan ziet ze daar een extra overheidsinkomen in.
  Een extra vliegbelasting, ik ben daar volmondig mee eens als dat geld ook weer zou worden benut om de vloot te moderniseren, moderne vleugels met een aangepaste vorm (winglets, sharklets, zwaluwvleugels) en aangepaste motoren (die met een “gerafelde” achterkant) zouden beduidend minder verbruiken, minder verbruik betekent ook minder brandstof meenemen betekent weer minder verbruiken.
  I.p.v. een belasting moest men vliegmaatschappijen verplichten om zelf een meerkost te heffen die dan verplicht te gebruiken was om hun vloot aan te passen.

  Groeten, Wilfried.

 4. waarom weer de gewone burgers treffen ,die eens per jaar op vakantie kunnen .
  De vliegtuigen waar ministers en de koninklijke familie mee reizen ,GRATIS ,vervuilen die niet ??? Daar mag wel eens een extra belasting op betaald worden ,wel uit eigen zak he

 5. Onjuist redactie. Nederland wil een Europese uniforme belasting op vliegtickets juist NIET voor zijn. Het liefst wil de Nederlandse regering namelijk een Europese afspraak hierover. Maar INDIEN dit niet lukt, komt de genoemde nationale belasting.
  Overigens ben ik mordicus tegen eenzijdige belastingen . Dit verstoort het evenwicht in het speelveld van maatschappijen , leidt absoluut niet tot minder vliegen en is gewoon ordinaire diefstal. Het is zelfs slecht voor het milieu.

 6. Wat worden we weer belogen en voor de gek gehouden onder het mom van ” milieu ”
  Deze extra tax gaat naar ” de schatkist”
  Hoe het milieu beter zal worden van een gevulde schatkist????
  Ik weet wel wie rijker
  Wat worden we toch belogen

   1. Dat is met gezond verstand toch niet zo moeilijk
    Zoals elke andere belasting
    Dat hoef ik niet uit te leggen
    Een beter gevulde schatkist wil zeggen meer uitgave voor andere dingen waar wij geen voordeel van hebben
    In elk geval is dit geen oplossing voor het milieu

 7. Iedere belasting wordt tegenwoordig gepresenteerd als een bjidrage aan het milieu. Onbegrijpelijk dat die milieu zwakzinnigen niet worden weggehoond.

  1. Ze kunnen de automobilist niet nog meer afknijpen dus doen ze het nu zo.
   Ondertussen is het openbaar vervoer nog altijd een ramp, dus daar kunnen ze ook niets wegplukken…..tja, politici en leugens….staan die in de Dikke van Dale niet onder dezelfde uitleg??

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken