Asturië is Spanje’s eerste corona-vrije autonome regio

Asturië is Spanje’s eerste corona-vrije autonome regio
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

OVIEDO – De autonome regio Asturië in het noorden van Spanje is de eerste regio geworden die geheel coronavirus-vrij is verklaard. De afgelopen twee weken zijn er geen op COVID-19 positief geteste personen bijgekomen. Maar de autoriteiten geven aan dat ze niet veel relaxter zullen optreden want het virus is er nog steeds en de Asturianos moeten zich nog steeds aan de genomen corona-maatregelen houden om te voorkomen dat ook in Asturië nieuwe corona-uitbraken komen.

De afgelopen 17 dagen zijn er geen nieuwe corona-besmettingen bijgekomen in het Prinsdom Asturië. Sinds het begin van de Corona-crisis zijn er 2.435 besmette personen geregistreerd (van het landelijke totaal van 248.770 personen) en zijn er 335 personen overleden (van het landelijke totaal van 28.343 personen). Op dit moment liggen er nog 6 patiënten in ziekenhuizen waarvan 5 op de Intensive Care (UCI). 

Volgens de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid heeft naast Asturië alleen de autonome stad Ceuta in Afrika de afgelopen twee weken geen besmettingsgevallen geregistreerd. In de Spaanse enclave Melilla gaat het om slechts 2 besmettingsgevallen en in La Rioja om 8 besmettingen.

De 0 besmettingen in de autonome regio Asturië staan in contrast tot de rest van Spanje waar de afgelopen 7 dagen 1.915 nieuwe besmettingen geregistreerd werden waarvan 596 in Catalonië, 358 in de Madrid regio en 336 in Aragón, samen goed voor 67% van de nieuwe besmettingsgevallen de afgelopen week.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.