Vakantiegangers uit Spanje besmet teruggekeerd naar Nederland volgens het RIVM

Vakantiegangers uit Spanje besmet teruggekeerd naar Nederland volgens het RIVM
Beeld: 123rf (aangepast)

Vakantiegangers uit Spanje besmet teruggekeerd naar Nederland volgens het RIVM

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de wekelijkse cijfers van het Nederlandse RIVM zijn er de afgelopen week tussen 22 en 29 juni bij het RIVM 139 meldingen binnengekomen van positief op corona geteste Nederlanders die daarvoor op reis/vakantie waren in Spanje, dat is 34,8% van het totaal aantal nieuwe positieven. Uit Portugal keerden 71 besmette reizigers terug, uit Duitsland 22, uit België 17 en uit Frankrijk 15.

Volgens het RIVM zijn er tenminste 400 positief op corona geteste Nederlanders teruggekeerd uit het buitenland. De kans is groot (maar dat hoeft niet) dat zij het coronavirus in het buitenland hebben opgelopen. In totaal kwamen er tussen 22 juni 10 uur en 29 juni 10 uur 4.348 nieuwe positief op corona geteste Nederlanders bij. Het gaat dan om bij de GGD’s gemelde personen.

In de wekelijkse RIVM informatie (PDF) wordt ook melding gedaan van nieuwe positief op corona geteste Nederlanders die voor hun positieve test in het Buitenland zijn geweest. Uit die lijst is op te maken dat er 134 nieuwe besmettingen werden gemeld van personen die in Spanje zijn geweest. Sinds 5 april is dat aantal volgens het RIVM gestegen naar 812 positief op corona besmette Nederlanders. 

Uit Portugal keerden 71 besmette reizigers terug met sinds 5 april een totaal van 528 besmettingsgevallen en uit Duitsland 22 met een totaal van 1.255 personen. Uit België keerden 17 positief op corona geteste Nederlanders terug met een totaal sinds 5 april van 1.380 personen en uit Frankrijk 15 de afgelopen week en een totaal sinds 5 april van 307 personen.

Van het totaal van 4.348 nieuwe positief op corona geteste Nederlanders hadden er 729 de leeftijd tussen 15 en 19 jaar terwijl dat 573 gevallen was bij de leeftijd 20-24 jaar en 451 gevallen bij de leeftijd 25-29 jaar. Dat kan te maken hebben met mogelijke eindexamen vakanties naar Spanje en Portugal.

Nederlanders in Spanje

Overigens zijn er in Spanje ook 17 Nederlanders die covid uit Nederland hebben meegenomen de afgelopen 7 dagen. Over Belgen is niets bekend maar over Duitsers (30) wel en ook over Fransen (29) en Portugezen (42), aldus de cijfers van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid op 30 juni. In totaal zijn er in 7 dagen 353 buitenlanders die met Covid naar Spanje zijn gekomen geregistreerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.